Bravo acorda amb els advocats del torn d’ofici que es recuperen els honoraris de 2005

Els advocats valencians del torn d’ofici recuperaran les retribucions que percebien en 2005, les quals sumaran, a més, un augment del 20,7% per compensar la pujada de l’IPC durant aquests anys.

Així ho ha explicat este dimecres la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, als representants de la Plataforma d’Advocats del Torn d’Ofici. Prèviament, la titular de Justícia havia informat d’esta iniciativa als responsables del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats.

En la reunió, la consellera els ha traslladat els detalls del projecte d’Ordre per la qual es revisen les quanties dels mòduls i bases de compensació per a aquests professionals i que també modifica el Decret 17/2017 del Consell pel qual s’aprova el Reglament d’Assistència Jurídica Gratuïta.

D’esta forma, els advocats d’ofici recuperaran i superaran el nivell retributiu que tenien fa dotze anys quan va ser congelat i posteriorment retallat. Una vegada publicada l’Ordre, els efectes de la mateixa seran aplicable a partir del passat 1 d’abril.

La consellera ha explicat als representants del torn d’ofici que, en este 2018, la partida destinada al Consell Valencià de Col·legis d’Advocats ascendeix a 33,5 milions d’euros, la qual cosa representa un increment d’un 18,37% respecte a 2017 i d’un 64% respecte a 2015.

Esta aposta pressupostària del Consell és la que ha permés que els lletrats del Torn puguen recuperar els emulgents que rebien en 205 i fins i tot augmentar-los per compensar la pujada de l’IPC en estos dotze anys.

L’increment també ha arribat al Consell Valencià de Col·legis de Procuradors, pel qual s’ha destinat una partida de cinc milions d’euros, un 11% més que en 2017. Els procuradors d’ofici, el barem del qual és fix per expedient tramitat, veuran la seua remuneració incrementada un 76% des de l’inici d’esta legislatura.

A més, Gabriela Bravo s’ha compromés amb els advocats a reforçar la col·laboració amb els col·legis professionals per incrementar la formació especialitzada i gratuïta als lletrats del Torn d’Ofici. Esta iniciativa estarà destinada a complementar la labor que, en este sentit, ja realitzen els huit col·legis professionals d’advocats repartits entre les tres províncies valencianes.

CatalanSpanish