20.9 C
Valencia

Bravo anuncia mesures per a erradicar la prostitució

Es crearan grups de treball per a arbitrar una proposta valenciana que servisca per a eliminar este tipus de violència sexual contra les dones.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

– La consellera reclama la necessitat d’elaborar una llei integral que perseguisca a clients i proxenetes i oferisca una eixida digna a les víctimes

– Es crearan grups de treball per a arbitrar una proposta valenciana que servisca per a eliminar este tipus de violència sexual contra les dones

- Publicitat -

– La consellera reclama la necessitat d’elaborar una llei integral que perseguisca a clients i proxenetes i oferisca una eixida digna a les víctimes

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha anunciat la constitució d’un fòrum d’experts per a plantejar mesures que permeten abolir la prostitució. Així ho ha acordat la consellera després de reunir-se, este dimecres, amb representants de 14 entitats que presten ajuda assistencial a víctimes del tràfic i l’explotació sexual.

- Publicitat -

Segons ha explicat la consellera, amb el fòrum es pretén “fer una radiografia del fenomen de la prostitució per a arbitrar una proposta valenciana que ajude a erradicar este tipus de violència de gènere”. A la reunió també han assistit la directora de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, i el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón.

Les representants de les entitats han plantejat les manques que es troben a l’hora d’ajudar a les dones prostituïdes a les quals atenen, tant en el marc normatiu com en l’assistencial. En este sentit, han explicat a la consellera les dificultats que es troben per a accedir als recursos públics existents, com ara ajudes directes a les afectades o accés als habitatges socials, així com per als programes d’inserció laboral.

- Publicitat -

En este sentit, Gabriela Bravo ha proposat la creació d’este fòrum de persones expertes per a elaborar un catàleg de mesures de dos tipus. Les primeres farien referència a aquelles que la Generalitat pot assumir en el marc de les seues competències per a agilitar els tràmits administratius per a ajudar a estes dones. Les segones formarien part d’una proposta valenciana perquè l’Estat faça els canvis normatius que permeten erradicar la prostitució. En este sentit, Bravo ha reclamat l’elaboració d’una nova llei integral contra l’explotació sexual “que perseguisca als clients, pressione als proxenetes i protegisca a les dones prostituïdes, considerant-les com a víctimes de violència de gènere tal com estableix el Conveni d’Istanbul ratificat per Espanya en 2014 i els preceptes del qual han sigut adaptats per la Generalitat a la seua normativa autonòmica”.

Gabriela Bravo també s’ha compromés amb les representants de les entitats al fet que la xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte posarà a la seua disposició tota la seua oferta assistencial i actuarà, si és necessari, com a finestreta única perquè les víctimes puguen accedir a tot el programa d’ajudes de les diferents administracions.

En la trobada amb la consellera han participat representants del Moviment Democràtic de Dons del País Valencià, l’associació Alanna, ACCEM, Amaranta, Creu Roja, Oblates Alacant, CAVES, la Fundació APIP-ACAM, el Front Abolicionista del País Valencià, el Col·lectiu Hiparquía, el Lobby Europeu, APRAMP, Vila Teresita, i la Federació de Dons Progressistes.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,076FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat confina la residència universitària “Ausias March” de València després de detectar 72 casos positius

La consellera Ana Barceló dicta una resolució per la qual els residents hauran de romandre en aïllament durant 10 dies

Una primera anàlisi de les aigües residuals detecta una alta concentració de covid-19 a Llíria

La setmana vinent es prendran noves mostres per a anticipar-se a l'evolució epidemiològica

Nit de greus disturbis a Burgos i Barcelona contra l’Estat d’Alarma

A Barcelona va haver-hi desenes de ferits i 12 detinguts després d'alguns saquejos.

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.
- Advertisement -

: Valencià