1:29 am - Saturday, 4 July 2020

Bravo presenta l’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere davant l’Observatori

- Publicidad -Reciplasa

La consellera reclama la posada en marxa "d'una jurisdicció especialitzada en terrorisme masclista per a evitar una justícia de primera i de segona categoria"

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presentat davant l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere l’Oficina de Denúncies que va obrir les seues portes el passat 15 d’abril a la Ciutat de la Justícia de València. Bravo ha destacat aquest projecte, pioner a nivell nacional, com a referent de les mesures posades en marxa a la Comunitat Valenciana per a millorar la resposta de les institucions públiques cap a les víctimes.

“Hem de millorar la resposta en la protecció de les dones quan s’atreveixen a fer el pas, que la víctima que denunciarà senta que els poders públics estaran al seu costat, que no estaran soles”, ha indicat.

Bravo ha participat, en representació de les comunitats autònomes amb competències en Justícia, en la reunió de l’Observatori mantinguda aquest dimarts per a avaluar l’aplicació de les mesures del pacte d’Estat contra la violència de gènere i per a posar en comú les actuacions realitzades.

Allí, la consellera ha explicat totes les actuacions dutes a terme en la Comunitat Valenciana, que suposen “una innovació que va més enllà del pacte d’Estat”, i que poden servir de referent a la resta d’autonomies. A més, ha plantejat la necessitat de comptar amb una jurisdicció especialitzada i exclusiva en violència de gènere, per al que ha anunciat que reclamarà una Fiscalia especialitzada en violència de gènere per a la Comunitat Valenciana i més jutges exclusius “per a abordar el terrorisme masclista”.

En la trobada, la consellera de Justícia ha destacat la importància d’un espai com el de l’Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere, un projecte que compta amb la col·laboració del Ministeri de l’Interior i que posa a la disposició de les víctimes un nou servei on poder denunciar als seus agressors davant un equip de policies, psicòlogues i treballadores socials especialitzat en violència de gènere.

L’objectiu és facilitar aquest procés fent que les dones se senten acompanyades. “Amb aquesta oficina hem integrat tots els recursos assistencials des del primer moment en què la dona decideix denunciar, era una reivindicació de jutges, fiscals i altres professionals que treballen amb les víctimes, un servei imprescindible perquè senten que no estaran soles”, ha recordat Bravo. A més, la informació aportada per l’equip policial i psicosocial garanteix una millor valoració del risc de les víctimes.

En els seus poc més de dos mesos de vida aquesta oficina ja ha atés a un centenar de dones (67 d’elles han presentat denúncia) i rebut la valoració positiva de policies, jutges i fiscals. Per això, la consellera de Justícia ha manifestat la seua intenció d’exportar aquest projecte a la resta de capitals de província de la Comunitat Valenciana.

Cap a una jurisdicció especialitzada

Bravo també ha presentat davant l’Observatori altres projectes posats en marxa per la Conselleria que dirigeix per a millorar la protecció i assistència a les víctimes. Entre elles, la creació de les unitats comarcals de valoració del risc forense, la xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte, així com el projecte pilot de ‘comarcalització’ del jutjat de Violència sobre la Dona de Vila-real i l’acompanyament gratuït a les víctimes amb escassos recursos, entre altres.

En aquest sentit, ha reivindicat la necessitat de posar en marxa un model judicial que garantisca que tots els casos de violència masclista siguen tramitats per jutjats especialitzats. “Hem d’avançar en l’especialització i posar en marxa la jurisdicció exclusiva en matèria de violència sobre la dona perquè l’actual sistema genera una justícia de primera i de segona velocitat, depenent del lloc de residència de la víctima”, ha dit.

Per això, la consellera ha reclamat davant l’Observatori la posada en marxa d’una jurisdicció especialitzada en violència de gènere i sol·licitat una Fiscalia especialitzada per a la Comunitat Valenciana, així com més jutges i jutjats exclusius. Bravo insisteix que cal ampliar el nombre de jutjats exclusius en la matèria perquè tots els casos de violència masclista siguen atesos per jutjats especialitzats i evitar “una justícia de primera i de segona categoria”.

Acostar els recursos

Bravo ha ressaltat també la creació, enguany, de les nou unitats comarcals de valoració del risc forense per a dotar dels màxims recursos possibles a jutges, fiscals i cossos de seguretat per a poder tindre una valoració de riscos i minvar el màxim possible les situacions de perill per a les víctimes.

“La Comunitat Valenciana ha sigut la primera que ha posat en marxa aquest nou model que aposta per la proximitat, l’especialització i per l’atenció multidisciplinària de les víctimes per a lluitar contra el terrorisme masclista des de tots els angles possibles”, ha explicat.

Amb la creació d’aquestes unitats comarcals, la Conselleria persegueix que aquest servei especialitzat abaste totes les demarcacions i acoste el servei a tots els operadors jurídics, no solament als situats en les capitals de província. Amb això s’aconsegueix reduir la bretxa entre víctimes de primera i segona ‘categoria’, ja que el lloc de residència no comportarà una diferència en l’atenció respecte a aquelles que resideixen en els partits judicials on se situaven aquestes unitats que abans eren de caràcter provincial.

Les nou unitats es posaran en marxa abans que acabe l’any i estaran ateses per quasi 30 professionals, entre forenses, psicòlegs i treballadors socials.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, que ha assistit a la trobada en representació de la resta de Comunitats Autònomes, ha conclòs manifestant que durant la present legislatura el departament que dirigeix “continuarà treballant per a aportar tots els recursos necessaris perquè jutges, fiscals i tots els professionals que assisteixen a víctimes de violència de gènere puguen fer el seu treball de la manera més eficaç i eficient possible”. També, en l’àmbit social i de protecció a les víctimes, “perquè les dones senten que els poders públics estaran al seu costat i que se li facilitaran tots els recursos, que no estarà sola”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Consell reduirà taxes als sectors portuari i del taxi, afectats per la COVID-19

A més, Mónica Oltra ha anunciat contractació de serveis i material sanitari enfront de la COVID-19, per import de prop de 20 milions d'euros, en centres docents i sanitaris de la Comunitat

Tercer dia consecutiu sense morts a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana suma 95 altes i 14 positius. 8 d'ells a la província de València, per la qual cosa la xifra total ascendeix a 6.016.

Presenten el programa del 25 Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El programa que es durà a terme entre el 3 i el 12 d'agost. Es reemplaçarà la participació de grups internacionals per la de grups de la C. Valenciana.

Cinema i ‘pack d’autocine’, una de les apostes de l’estiu borrianenc per l’oci local

Des del 12 de juliol fins al 23 d'agost, al costat de l'antic càmping, cada diumenge s'oferirà una cartellera en un espai amb capacitat per una vuitantena de vehicles i es potenciarà que els comerços de restauració oferisquen menjar per a endur-se i poder sopar veient la gran pantalla.

Sanitat decideix no obrir 12 consultoris en zones turístiques de Castelló

El sindicat CSIF denúncia la situació en què es queden les localitats afectades, Benicàssim; Castelló; Benassal, Torreblanca, Almassora, Peníscola, i Alcossebre després que la Conselleria anunciara reforços en els ambulatoris.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià