Dos britànics a judici acusats d’estafar a un matrimoni d’ancians

Una parella de residents britànics seran enjudiciats dimarts que ve acusats d'apropiar-se de 385.900 euros d'un matrimoni d'ancians, els Van Dogen, per als qui treballaven com a cuidadors i assistents domèstics.

El judici se celebrarà en la Secció Primera de l’Audiència Provincial d’Alacant i la fiscalia demana per a B.S. S. i J.M.S., els dos processaments, una pena de 5 anys i mig de presó com a autors d’un delicte d’estafa continuada.

Els fets es van produir entre juliol de 2012 i el mateix mes de 2013, quan els dos acusats van aconseguir transferències bancàries des dels comptes del matrimoni d’ancians.

Segons l’escrit d’acusació, tots dos van aconseguir guanyar-se la confiança de la parella suposadament estafada i van aconseguir que els contractaren per a fer les tasques de la llar a canvi d’un sou de 21 i 15 euros l’hora.

En 2013, es va produir la defunció de la dona del matrimoni, per la qual cosa els dos acusats van quedar a càrrec de la cura del seu espòs, que patia Parkinson i arterioesclerosi cerebral, “la qual cosa li provocava fallades de memòria i incapacitat per al govern autònom de la seua persona”, segons l’acusador públic.

Així, els dos processaments es van valdre d’aqueixa situació per a aconseguir “transferències econòmiques per altes sumes de diners”. En concret, van obtenir diversos traspassos per un total de 166.332 euros que no es corresponien amb els treballs que realitzaven.

A més, van aconseguir que el senyor Van Dogen els entregara una targeta de crèdit amb la qual van arribar a retirar fins a 145.770 euros en xicotetes quantitats, de 100 i els 600 euros.

Segons el fiscal, també van realitzar extraccions periòdiques en una altra dels comptes del matrimoni per un import total de 13.800, i finalment van aconseguir que els emetera quatre xecs de 15.000 euros cadascun.

Ara és el fill del matrimoni qui reclama en nom dels seus pares, en l’actualitat ja morts

Publicitat