14.8 C
Valencia

Brussel·les adverteix Espanya d’incomplir els objectius de reducció de dèficit i deute

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’esborrany pressupostari que va enviar el Govern espanyol a la Comissió Europea a mitjans d’octubre “corre el risc d’incomplir” els compromisos de reducció de dèficit i de deute públics, segons consta en l’informe que ha emès hui dimecres la institució comunitària.

Brussel·les ha publicat la seua opinió sobre el pla pressupostari que va enviar el Govern central de Pedro Sánchez, que prorroga els comptes d’este any al 2020. L’Executiu comunitari pensa que el esborrany “pot resultar en un desviament significatiu” pel que fa a la via de consolidació fiscal pactada amb la UE.

També renya Espanya per “l’insuficient” ritme de reducció de deute públic. En particular, acusa el país de no tenir en compte “prou” “l’alt nivell històric” d’aquest indicador i de no “aprofitar” els costos inferiors per interessos del deute per reduir el desfasament entre ingressos i despeses públiques.

Per això, demana al futur executiu espanyol que remeta un pla pressupostari “actualitzat” amb “mesures addicionals” per “corregir” aquest risc d’incompliment tan prompte com s’haja format un nou govern després de les eleccions del passat 10 de novembre.

- Publicitat -

Espanya no és l’únic país que es troba en aquesta situació, perquè la Comissió Europea ha adoptat opinions semblants per a Bèlgica, França, Itàlia, Portugal, Eslovènia, Eslovàquia i Finlàndia. L’informe de les autoritats europees, no obstant això, puja de to en el cas d’Espanya i els altres tres primers països, que tampoc no compleixen amb els objectius de reducció de deute públic.

Per contra, Brussel·les ha aprovat els plans pressupostaris d’Alemanya, Irlanda, Grècia, Xipre, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos i Àustria, mentre que creu que els d’Estònia i Letònia compleixen “en termes generals” amb el Pacte d’Estabilitat i Creixement.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,311FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat divideix la població en 15 grups per a organitzar la vacunació

El Ministeri de Sanitat ha classificat la població espanyola en 15 grups per a organitzar l'administració de les vacunes contra la Covid-19.

Alerta de nivell taronja per pluges en tota la província de València

El temporal obliga a establir avís per pluges de nivell taronja per a tota la jornada de hui per pluges, fenòmens costaners i tempestes.

Alerta taronja per fortes pluges a la província de Castelló

Les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia apunten a precipitacions acumulades en una hora de 40 litres per metre quadrat i tempestes en qualsevol punt de la província".

L’Alcora prepara una estratègia per a captar fons europeus

S'ha creat una taula de treball integrada per representants dels tres grups polítics amb representació a l'Ajuntament.

Les Corts Valencianes declaren Manises ‘Ciutat Valenciana de la Ceràmica’

El parlament valencià reconeix la dedicació ininterrompuda a la ceràmica del nostre municipi durant centúries i el factor únic que la caracteritza.
- Advertisement -

: Valencià