El buc de guerra més gran d’Espanya atraca a València

El Juan Carlos I és el buc més gran de la història de l’Armada Espanyola i el seu actual vaixell almirall (més de 27.000 tones de desplaçament i 231 metres d’eslora). Durant este cap de setmana fa escala a València i es podrà visitar dissabte i diumenge.
El buc amfibi portaeronaus ‘Juan Carlos I’, que es troba immers en l’exercici ‘Brilliant Mariner-17’ (un entrenament de l’OTAN com a força de resposta marítima en el litoral mediterrani amb la col·laboració de prop de 25 unitats navals de països pertanyents a l’OTAN), farà escala en el port de València aquest cap de setmana vinent, i obrirà les seues portes al públic en el Moll de creuers número 1.
El Juan Carlos I podrà ser visitat en el següent horari:
Dissabte d’11.00 hores a 13.00 hores i de 16.00 a 19.30 hores.
Domingo de 10.00 hores a 13.00 hores.
Per a tots dos dies s’activarà un servei d’autobusos que eixirà des de la Comandància Naval de València en l’Accés Sud s/n, al costat del Tourist Info del Port de València.

El buc amfibi portaeronaus “JUAN CARLOS I” és un buc multipropòsit i el buc més gran de guerra construït a Espanya. La seua denominació OTAN és LHD (Landing Helicopter Dock). Pren el seu nom de S. M. El Rei (q.D.g) Don Joan Carlos I. Continua la llarga tradició de l’Armada d’assignar a un dels seus bucs principals el nom propi del monarca regnant, mantinguda des de l’arribada de la Casa de Borbó al tron d’Espanya en 1700.

El buc “Juan Carlos I” suposa una eina de l’Armada per a garantir la capacitat de resposta i influència global a la disposició del poder polític, en suport a la creixent projecció internacional d’Espanya. Es tracta d’una unitat tecnològicament avançada, interoperable, ensinistrada i allistada, la qual cosa li permet actuar amb garanties d’èxit en escenaris molt variats. Està dissenyat i construït íntegrament a Espanya, per la qual cosa es tracta d’una mostra més de les capacitats aconseguides per la nostra indústria de defensa i redunda en el seu prestigi fora de les nostres fronteres.

El buc s’ha dissenyat amb quatre perfils de missió:
Com a buc amfibi, capaç de transportar a una Força d’Infanteria de Marina per a realitzar un desembarcament, recolzant a les operacions en terra.
Com a buc de projecció de força, transportant forces de qualsevol exèrcit a un teatre d’operacions.
Com a plataforma eventual per a l’aviació embarcada, servint de plataforma als vectors aeris de projecció estratègica.
Com a buc per a operacions no béliques: suport humanitari, evacuació de personal de zones de crisis, buc-hospital en zones afectades per catàstrofes, etc.

La dotació està formada per 295 persones: 31 oficials, 53 Suboficials, 66 Caps Primers i 145 Caps i Mariners. Formem part de la dotació oriünds de tota Espanya encara que principalment gallecs i andalusos. No obstant això quan anem de missió podem ser fins a 1500 persones en esta xicoteta “Ciutat Flotant”.