Detingudes dues persones diferents robatoris en Bunyol i Requena a persones d’avançada edat

Els detinguts utilitzaven el conegut “mètode de l'abraçada” per a cometre els seus robatoris a un total d'11 víctimes entre homes i dones

PublicitatAVL

La Guàrdia Civil de Bunyol en el marc del “Pla Major de Seguretat dels nostres Majors” ha detingut a dues persones per deu delictes de furt i un delicte de robatori amb violència i intimidació a persones d’avançada edat.

Des del dia 10 de gener de 2019, es va rebre la primera denúncia en el Lloc de la Guàrdia Civil de Bunyol en el qual una dona denunciava un furt pel conegut “mètode de l’abraçada” i en denúncies posteriors que s’han anat rebent, es va poder detectar que tots eren comesos presumiblement per la mateixa persona, una dona d’uns 30 anys de nacionalitat romanesa.

PublicitatRovira  

Per tot l’exposat anteriorment, s’inicie l’operació “RINAMO” per part dels agents de la Guàrdia Civil de Bunyol amb la col·laboració de la Policia Local d’aquesta localitat a fi de poder identificar i detindre a l’autor o autors dels fets.

Tots aquests robatoris van causar una gran alarma social, ja que totes les mates eren persones majors de molt avançada edat, a les quals ha sigut fàcil robar-los amb aquest mètode, joies i diners.

Els suposats autors reconeixien en vehicle les diferents localitats on tenien previst actuar, buscant un objectiu clar, una persona d’avançada edat, amb lentitud o dificultar en els seus moviments i en les proximitats dels llocs que aquestes persones freqüenten (entrada/eixida supermercats, centre de dia, residències ancians, centres de salut…).

Una vegada conegut el fet es van establir dispositius en coordinació amb el Cos de Policia local de Bunyol per a efectuar patrulles a peu i vigilàncies exhaustives pel nucli urbà, per a la possible identificació i detenció dels autors dels fets, ja que es disposava d’informació del vehicle en el qual habitualment es cometien aquests fets.

Aquests serveis de prevenció van donar el seu fruit el dia 22 de febrer de 2019, quan agents en servei del Cos de Policia Local de Bunyol, van localitzar i van seguir al vehicle, podent finalment bloquejar-lo i detindre als seus ocupants, quan acabaven de cometre un furt a un ancià de la residència de Bunyol. Sent immediatament donats suport pels agents de la Guàrdia Civil d’aquesta localitat.

Una vegada detinguts i efectuat un registre superficial, es troba diners en efectiu, trobant els dos bitllets de 50 euros, que acaben de sostraure a la seua última mata.

Els detinguts, un home i una dona de nacionalitat romanesa de 35 i 36 anys, són traslladats a dependències del Lloc de la Guàrdia Civil de Bunyol, on s’han instruït les diligències, sent-li imputats els següents fets delictius: un delicte de robatori amb violència i intimidació en la localitat de Bunyol, 6 delictes de furt en la localitat de Bunyol, tres delictes de furt en la localitat de Sant Antoni de Requena i un delicte de furt en la localitat de Requena.

Se’ls ha intervingut el vehicule que utilitzaven per a efectuar els robatoris i 330 euros en metàl·lic.
Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat d’Instrucció núm.4 de Requena.