Burgos, nou director de la Fundació per a la Recerca de l’Hospital La Fe

burgos

El doctor Javier S. Burgos Muñoz és el nou director gerent de la Fundació per a la Recerca de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València. El seu nomenament arriba després de la resolució de la convocatòria de selecció de director/a gerent de la Fundació La Fe, llançada el passat mes de juliol.

Javier S. Burgos (Port de Sagunt, València, 1971) és doctor en Biologia Molecular per la Universitat Autònoma de Madrid i ha dedicat la seua carrera científica a la recerca sobre alzheimer i al desenvolupament de fàrmacs. Fins al seu nomenament com a director gerent de la Fundació La Fe i de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe, Burgos ha sigut director gerent de Fundació per a la Recerca Biosanitaria d’Andalusia Oriental (FIBAO Salut) i l’Institut de Recerca Biosanitaria de Granada (ibs.Granada).

Trajectòria científica, docent i empresarial

El director gerent de la Fundació La Fe i del IIS La Fe és llicenciat en Ciències Biològiques (especialitat Bioquímica) per la Universitat de València i doctor en Ciències (especialitat Biologia Molecular) per la Universitat Autònoma de Madrid.

Ha sigut professor i investigador en diferents universitats i centres de recerca biosanitaria, com la Universitat Autònoma de Madrid, la Keck School of Medicine de la University of Southern Califòrnia (USA), l’Institut de Ciències Bàsiques de la Salut de la Universitat Federal de Rio Gran del Sud (Brasil), l’Hospital Universitari de Bellvitge (Barcelona) i l’Hospital Politècnic i Universitari La Fe.

Javier Burgos és autor de més de 40 articles científics en revistes internacionals, de diversos capítols en llibres i participant com a inventor en deu patents en el camp del diagnòstic i tractament de la malaltia d’Alzheimer. A més, ha participat com a investigador en 27 projectes de recerca en el camp de la biomedicina, ha dirigit tres tesis doctorals en el camp de l’etiologia de la malaltia d’Alzheimer i ha sigut membre del comité editorial de les revistes Journal of Alzheimer’s DiseaseAmerican Journal of Neurodegenerative Disease.

Entre 2014 i 2016, Javier S. Burgos va ocupar el càrrec de director general de l’empresa biotecnològica Neuron Bio, una companyia biotecnològica centrada en la cerca de fàrmacs contra la malaltia d’Alzheimer i altres malalties del sistema nerviós central.

Javier S. Burgos és un destacat divulgador científic i col·laborador habitual en publicacions com Jot Down i Fundació María Aranzadi i en esdeveniments sobre divulgació de la ciència com Naukas i Desgranant Ciència.

Publicitat