16.6 C
Valencia

Una reunió social provoca un altre brot de coronavirus a Burjassot

Conselleria de Sanitat confirma que almenys 5 persones han donat positiu en proves de PCR per una reunió social a la localitat.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut este dilluns en roda de premsa per a explicar com s’implantaran en la Comunitat Valenciana les mesures acordades entre totes les comunitats autònomes divendres passat durant el Ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Es tracta de limitacions que entren en vigor en la Comunitat Valenciana a partir d’este dimarts i que tindran una vigència de 21 dies.

- Publicitat -

Les mesures es refereixen a oci nocturn, hostaleria i restauració, esdeveniments massius, residències, tabac i garbellats. “Estes mesures van dirigides al control de la transmissió en els àmbits que actualment són l’origen dels brots epidèmics de major risc, i amb l’objectiu de controlar la transmissió comunitària”, ha explicat Barceló.

Pel que fa a l’oci nocturn, en la Comunitat Valenciana se suspén l’activitat de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. Així mateix, en els establiments d’hostaleria i restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, s’han d’assegurar 1,5 metres entre les taules o agrupacions de taules. Esta distància ha d’estar mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions, que han de tindre una ocupació màxima de 10 persones.

- Publicitat -

D’altra banda, els establiments i serveis d’hostaleria i restauració han de tancar no més tard de la 01.00 h. A més, no es poden consumir productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitativa de la terrassa, i no es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o en espais públics.

La translació a la Comunitat Valenciana de les mesures acordades per a tota Espanya contempla així mateix la recomanació de limitar les reunions familiars o socials, en espais privats, a un màxim de 10 persones.

Esdeveniments amb més de 400 persones

- Publicitat -

Respecte a esdeveniments i activitats l’afluència prevista de les quals supere les 400 persones, la seua organització queda supeditada a autorització prèvia per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

A més, es prohibeix fumar en la via pública o en espai a l’aire lliure quan no es pot respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. Esta limitació aplica a qualsevol dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats, inclosos cigarrets electrònics o vapeo.

Residències de majors

Sense perjudici del desenvolupament corresponent que establisca la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en les residències i centres sociosanitaris, també en els centres de caràcter residencial de tractament de les addiccions dependents de la Conselleria de Sanitat Universal, es realitzaran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos amb 72 hores d’antelació com a màxim.

A més, es limitaran les visites a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia, a excepció d’aquelles persones que es troben en procés del final de la vida.

Els serveis de prevenció de riscos laborals de l’ocupador també faran estos tests al personal emprat que torne de permisos i vacances, i al de nova incorporació.

La resolució dictada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la ciutat de València es manté en vigor referent a la suspensió de les visites i eixides en residències de persones majors radicades en la capital.

Dades actualitzades d’incidència del coronavirus

Durant la compareixença, la consellera també ha actualitzat les xifres diàries d’evolució de la pandèmia. La Comunitat Valenciana ha sumat des de l’última actualització del divendres 715 nous casos de coronavirus, que situen la xifra total de positius en 17.506 persones. Per províncies la distribució és la següent: 38 a Castelló (2.095 en total); 178 a la província d’Alacant (5.531 en total); i 493 a la província de València (9.859 en total). A més, hi ha 6 casos sense assignar, amb el que l’acumulat de casos sense assignar és de 21.

D’altra banda, s’han donat 522 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 21.162: 2.895 a Castelló, 6.937 a Alacant i 11.300 a València, província on s’han reassignat 6 altes. Hi ha altres 30 altes no assignades.

D’esta manera, en estos moments hi ha actius 3.146 casos, la qual cosa suposa un 12,20% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 275 persones ingressades: 6 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 74 a la província d’Alacant, d’ells 9 en l’UCI; i 195 a la província de València, 23 d’ells en UCI.

Dels hospitalitzats, hui dia, el 88% és major de 35 anys i el 39% supera els 65 anys. Els menors de 34 anys suposen quasi el 12%.

En UCI, tots els ingressats superen els 16 anys. El 3% està en el grup d’edat de 16 a 35 anys; el 71% en el de 35 a 64 anys i el 26% són majors de 65 anys.

No s’ha registrat cap defunció per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.486 persones: 227 a la província de Castelló, 518 en la d’Alacant i 741 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 698.566, de les quals 560.956 han sigut a través de PCR i 137.610 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 19 residències de majors (8 a la província d’Alacant i 11 a la província de València), 4 residències de persones amb diversitat funcional (1 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 en província de València) i 2 centres de menors a la província de València.

– Residents nous positius: 1
– Treballadors nous positius: 2
– Residents morts: 0

Actualment es troben sota vigilància activa de control sanitari 3 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

• Burjassot: 5 casos. Origen social
• Orihuela: 3 casos. Origen social
• Tavernes Blanques: 3. Origen laboral
• Alfafar: 4 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• València: 6 casos. Origen oci local
• Alacant: 8 casos. Origen social
• La Pobla del Duc: 4 casos. Origen social
• Alfafar: 5 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• Borriana: 3 casos. Origen laboral
• Sumacàrcer: 5 casos. Origen laboral
• València: 6 casos. Origen vacacional
• Novelda: 7 casos. Origen social
• València: 6 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen laboral
• València: 4 casos. Origen social
• Dénia: 4 casos. Origen oci local
• València: 6 casos. Origen social
• València: 6 casos. Origen social
• Senyera: 5 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen vacacional
• València: 6 casos. Origen oci local
• Foios: 4 casos. Origen social
• València: 5 casos Origen laboral

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,026FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectados dos nuevos brotes de coronavirus en la Pobla de Vallbona por contacto social

En la Pobla de Vallbona hay 21 casos activos de coronavirus, a los que hay que sumar el brote de hoy.

Detectado un nuevo brote de coronavirus en Benissanó por contacto social

A través de la web de datos estadísticos de la Conselleria de Sanitat se pueden consultar los datos actualizados desde la última actualización.

Castelló passa la barrera dels 100 ingressats per coronavirus

12 persones estan a les Unitats de Cuidats Intensius.

Sanitat confirma 1.066 nous casos de coronavirus i 19 morts en la Comunitat Valenciana

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.018 persones ingressades.

Comença el termini de sol·licitud de les ajudes per a autònoms i pimes del Poble Nou de Benitatxell

Les sol·licituds per a les ajudes de l'Ajuntament es podran presentar per registre d'entrada o per seu electrònica fins al 17 de novembre, mentre que per a les de Diputació l'últim dia és el 12 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià