Irromp en el bus turístic de València part del grup independentista Arran

arran

L’organització anuncia que han iniciat «les mobilitzacions en la capital valenciana» i que «en les pròximes setmanes, s’esperen més accions per tot el país»
Dos membres de l’organització juvenil independentista Arran han irromput aquest dilluns en un bus turístic de València i han penjat una pancarta amb el missatge ‘Parem la massificació turística als Països Catalans’ quan el vehicle estava detingut en el passeig de l’Albereda, poques hores després d’assaltar un altre autobús d’aquestes característiques a Barcelona.

En un comunicat, l’organització radical ha explicat que han fet una «acció reivindicativa contra el model turístic» en un autobús, on han llançat dos pots de fum en la part superior del vehicle, que està descoberta.
Arran recorda que l’any passat ja van ocupar simbòlicament un pis turístic gestionat per AirBnB a Ciutat Vella i enguany han començat «les mobilitzacions en la capital valenciana amb una acció en el bus turístic». «En les pròximes setmanes, s’esperen més accions per tot el país», ha agregat.

Des de l’organització han considerat que «el model turístic en el País Valencià, igual que en el conjunt dels ‘Països Catalans’, està comportant un augment dels preus del lloguer en les ciutats, especialment a València». «Paral·lelament, genera un treball absolutament precaritzada, que bona part assumeixen les persones joves i sovint sense contracte, sense horaris fixos, i cobrant sous pèssims», han destacat.

També a Barcelona
Hores abans, dos membres de l’organització també han irromput en un bus turístic de Barcelona i han penjat un cartell amb el mateix missatge que a València, ‘Parem la massificació turística als Països Catalans’, quan el bus estava detingut en la parada Port Olímpic. Asseguren que el bus turístic ja va ser considerat com a «objecte simbòlic de les accions del passat any» contra la massificació turística, ja que el juliol passat, Arran va atacar un bus turístic de Barcelona en la zona del Camp Nou, al que van pintar el cristall davanter i van punxar una de les rodes davanteres.

Dos joves han pujat a una parada del bus turístic i, en arribar a Port Olímpic al voltant de les 9.50 hores, han desplegat la pancarta i usat pots de fum.

El 19 de juny d’enguany, activistes d’aquesta organització va arrancar la seua campanya ‘#capitalismofòbia‘ encadenant-se al drac del Park Güell de Barcelona, i proposava expropiar a les principals empreses i actius turístics i prohibir de forma immediata l’activitat de les empreses relacionades amb pisos turístics.

Publicitat