Calero diu que seguiran buscant Marta Calvo en l’abocador

A més la delegada del Govern central a la Comunitat Valenciana ha explicat que "no deixaran que el cas caiga en el calaix de l'oblit".

La delegada del Govern central a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha assegurat este dijous que els investigadors seguiran buscant en l’abocador de Dos Aguas (València) el cos de Marta Calvo, la jove que figura com a desapareguda des del 7 de novembre i per la mort de la qual està a la presó Jorge Ignacio P., i ha afirmat que estaran “vigilants” perquè este cas “no caiga en el calaix de l’oblit”.

Així ho ha indicat la delegada a preguntes dels mitjans arran de les últimes revelacions sobre el detingut, al qual se li atribueix per la Policia l’homicidi d’una altra dona morta el 15 de juny a València i l’intent de donar mort a una tercera.

Calero, que ha presidit la XXXIII sessió del ple de la Comissió Autonòmica de Trànsit i Seguretat de la Circulació Vial a la Comunitat Valenciana, ha rebutjat “aventurar” res perquè els investigadors segueixen treballant i buscant el cos de la jove, de la qui no es tenen notícies des del passat 7 de novembre, quan es va citar amb el detingut en el seu domicili de Manuel (València), des d’on va manar la seua ubicació a sa mare.

Jorge Ignacio P., a la presó per estos fets, sosté que la mort de Marta va ser una cosa accidental en el transcurs d’un episodi de sexe i cocaïna, però sí que admet que la va esquarterar quan va veure que havia mort i va llançar les seues restes a contenidors.

“Es continua buscant el cos de Marta en l’abocador i se seguirà treballant” fins que els investigadors ho determinen, ha apuntat Calero, que ha volgut ser “prudent” en ser preguntada per si la versió de l’esquarterament perd força, com creuen els investigadors. No obstant això, ha recalcat que han d’estar “vigilants perquè se seguisca investigant i no caiga en el calaix de l’oblit”, al mateix temps que ha posat l’accent que aposten perquè la investigació “està en marxa” i “seguisca en marxa”.

La delegada, que ha precisat que no hi ha cap novetat en relació amb altres desaparicions com la de la jove Wafaa, que falta de la seua localitat, Carcaixent, des de mitjan novembre, ha rebutjat oferir informacions que puguen interferir en la investigació del cas de Calvo, que ha qualificat de “fosc i macabre episodi”.

Així mateix, ha defés, igual que el subdelegat, Roberto González Cachorro, la coordinació en este cas de Policia i Guàrdia Civil, encara que han manifestat que cadascú té un àmbit competencial i cadascú actua en ell.

González Cachorro ha confirmat que s’estan revisant tots els expedients de casos –ja es va anunciar que es revisarien aquells en els quals es donen circumstàncies similars de pràctica de relacions sexuals amb consum de cocaïna– “i a mesura que se’n vagen aclarint se n’aniran posant en mans de l’autoritat judicial que anirà decidint si s’uneixen les causes o no”.

CatalanSpanish