La nova zona de gossos de Rafael Lapesa Melgar 'garanteix la seguretat d'animals'

El vicealcalde informa del projecte d'estes obres que donen resposta a una petició veïnal del districte de Jesús

L'Ajuntament remodelarà la zona de gossos ubicada al jardí del carrer Rafael Lapesa Melgar amb un pressupost de 69.449,26 €. Les obres, que s'executaran en un termini de dos mesos, afectaran una superfície municipal de 683,14 m2 del districte de Jesús, i donaran resposta a una petició ciutadana canalitzada a través dels pressupostos participatius.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que la zona de gossos d'este jardí del districte de Jesús es troba fitada per una tanca i una línia perimetral de vegetació, i que “la proposta d'intervenció té com a objectiu resoldre les necessitats que l'associació de veïns Camí Real va plasmar en una reunió amb la Regidoria sobre este tema a partir de la proposta votada als pressupostos participatius". 

“Esta reunió va ser clau per detectar les necessitats dels ciutadans i les ciutadanes ja que, amb les seues peticions, vam formalitzar els objectius que són rehabilitar la zona de socialització canina, allunyar-la visualment de l'entorn, i eliminar un dels seus accessos que es troba enfrontat al pati d´una comunitat d´habitatges”, ha concretat el regidor.

“La intervenció ha de resoldre els problemes existents i optimitzar els recursos i el disseny de la ciutat. Per tant, el nou espai de socialització canina ha d'aportar qualitat a l'espai de manera funcional i paisatgísticament, i proporcionar servei i seguretat al nou espai, perquè tots els gossos es puguin moure, jugar i estar controlats pels seus amos i, alhora, respondre a les necessitats dels veïns i veïns que vulguin passejar per la zona sense tenir molèsties” , ha afegit. 

Amb este objectiu, s'instal·laran dos portes de seguretat per als gossos. Una d'accés rodat i l'altra de vianants. A cadascun dels accessos s'instal·laran dos cartells indicatius de les normes d'ús de les zones canines.

El projecte també planteja la formació de dos espais lineals de formigó raspat que va de banda a banda i que recull els elements de mobiliari, “per tal que esta zona siga tan adaptada com siga possible a mobilitat reduïda”.

Així mateix, “la intervenció sanejarà tot l‟espai existent. Es remouran les terres, s'excavaran i formalitzaran de nou l'espai de terra morterenca. També s'instal·laran quatre fanals amb detecció de presència, amb una reducció de l'emissió de llum quan no hi haja presència de persones i gossos a l'interior de la zona.

D'altra banda, a través de l'estudi visual realitzat de la vegetació existent, se n'ha valorat la conservació total, i un cop es desbrosse, s'analitzarà l'estat de les arrels dels diferents arbustos. I per tal d'augmentar la distància visual dels veïns i veïnes a l'interior de la zona de socialització canina, es projecta una línia doble perimetral en forma de L de murta (Myrtus Communis), que tancaran l'espai visualment als dos carrers de vianants existents. Es planten quatre exemplars de l'arbre de les orquídies (Bauhinia Variegata Cuminata) per garantir l'ombra a l'interior de la zona d'esplai.

A més, es renovarà el mobiliari existent i s'instal·laran cinc bancs, dos papereres i quatre fanals. I dos pals de rotllos encastats al terreny perquè els gossos orinin.

CatalanSpanish