Caballero: “Els autònoms valencians viuen asfixiats pels impagaments del Consell”

caballero

El PP ja va plantejar una bateria de mesures destinades als autònoms, entre les quals s’inclouen establir deduccions, fixar un pla de relleu generacional o un pla contra la morositat.

El portaveu d’Ocupació del Grup Popular en Les corts, Juan Carlos Caballero, ha afirmat avui que els autònoms valencians “viuen asfixiats pels impagaments del Consell”.

Caballero ha afirmat que la demora del Consell en pagar les seues factures “posa en escac el treball de centenars d’autònoms que presten serveis a l’administració i que veuen com han d’esperar més de dos mesos per a poder cobrar”. Segons la Federació Nacional de Treballadors Autònoms (LLIGA), la Generalitat Valenciana és una de les tres administracions autonòmiques que acumula major retard en els pagaments, fins a 63 dies a pesar que la Llei estableix el termini màxim en 60 dies.

El portaveu d’Ocupació del GPP ha afirmat que la Generalitat “no solament tarda a pagar les factures més del permés, sinó que a més tarda a executar les ajudes a autònoms, que quan arriben ho fan vesprada i malament”. Així, ha recordat que quasi a mitjan 2018 els autònoms valencians encara no havien rebut les ajudes previstes de 2017.

“El Consell ha posat sobre els treballadors per compte propi una doble llosa, amb la qual és molt complicat desenvolupar el seu treball. El mateix ocorre amb la Diputació de València, l’única de les tres a la Comunitat en la qual governa el PSOE i que sobrepassa els terminis marcats per a pagar mentre que Castelló i Alacant, governades pel PPCV, sí que compleixen”, ha indicat.

“El conseller Climent té el mal costum de prometre i després no fer. Li passa amb els autònoms, però també quan parla de plans industrials, li ocorre amb la promoció de l’economia sostenible o les ajudes a sectors productius. La gestió de la Conselleria d’Economia és absolutament fallida, per molts seminaris de govern que es facen i per molt anunci que es llance”, ha manifestat.

Caballero ha recordat, així mateix, que des del PPCV ja es va plantejar a inicis de 2018 una bateria de mesures destinades als autònoms, entre les quals s’inclouen establir deduccions, fixar un pla de relleu generacional o estendre la tarifa plana a dos anys, així com un pla contra la morositat.

Publicitat