Caballero: “La gestió de Climent és una llosa per als emprenedors i autònoms valencians, que veuen com les ajudes no arriben”

El portaveu d’Ocupació del Grup Popular en Les Corts, Juan Carlos Caballero, ha afirmat hui que la gestió del conseller d’Economia, Rafa Climent, “és una llosa per als emprenedors i autònoms, que veuen com les ajudes no arriben”.

Caballero ha acusat hui al Consell del Botànic de “relegar als autònoms per deixadesa i incapacitat per gestionar” i ha assenyalat que “els treballadors per compte d’altre tornen a ser els qui paguen la factura de les poques ganes de treballar d’aquest Consell, que a menys d’una setmana perquè acabe el termini segueix sense resoldre les subvencions de les quotes de la Seguretat Social per als treballadors per compte propi entre el tercer i cinqué any d’activitat”. “Quan es va a posar a treballar Climent perquè les ajudes arriben als autònoms?”, ha preguntat.

“El passat mes de febrer des del Grup Popular ja denunciem que el Consell no havia executat les ajudes previstes als autònoms valencians de 2017, malgrat que hi havia una convocatòria i que també s’havia fet una modificació pressupostària al desembre, per la qual cosa es corria el risc de perdre qüasi tres milions d’euros. El Consell va demanar una pròrroga per solucionar-ho però sembla que de res li ha servit. Dos mesos després estem en la mateixa situació i els autònoms segueixen esperant una resposta”, ha assenyalat.

“Estem davant una situació que lamentablement no ens sorprén gens. La tònica habitual de la Conselleria que dirigeix Rafa Climent és la d’anunciar coses sense tenir planificació, sense saber com les va a fer. Promet i després són incapaços de complir”, ha indicat el portaveu d’Ocupació. “Climent hauria de despertar d’una vegada i posar-se a treballar. Ha de ser conscient que la seua inactivitat i la seua passivitat té conseqüències nefastes per a l’economia valenciana”, ha afegit.

Caballero ha assenyalat que hi ha “3.000 autònoms valencians pendents d’aquestes ajudes. 3.000 persones oblidades pel Consell del Botànic, que avui esperen amb els dits creuats al fet que abans del dimecres estiga solucionat aquest problema”. El diputat ha recordat que es tracta d’ajudes de 3.000 euros “importantíssims per als seus negocis”.

El portaveu d’Ocupació ha assenyalat que “mentre el Botànic s’oblida dels autònoms, en el PP treballem per ells”. Així, ha recordat que el PPCV planteja una bateria de mesures entre les quals s’inclouen establir deduccions, fixar un pla de relleu generacional o estendre la tarifa plana a dos anys.

CatalàEspañol