Caballero lamenta “la subcontractació d’una empresa per Ocupació per competir amb el Servef”

El portaveu d’Ocupació del Grup Parlamentari Popular en Les CortsJuan Carlos Caballero, ha lamentat hui “la subcontractació d’una empresa per competir amb el Servef. El Consell gasta gairebé un milió d’euros per duplicar serveis i anul·lar els orientadors laborals”.

Caballero ha anunciat que “el Grup Popular va a sol·licitar la compareixença del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, per fitxar a una empresa privada catalana per col·locar a aturats des de locals municipals, arraconant als 120 orientadors laborals que ja presten aquest servei”.

“Els arguments de Nomdedéu per adoptar aquesta decisió són solament la demostració evident de la seua incapacitat per gestionar que li porten a haver de subcontractar i a desprestigiar els serveis d’orientació laboral. És increïble que adjudique el servei a una empresa privada que va a competir amb l’Oficina pública del Servef i que no és la primera vegada que és contractada per la cartera de Compromís. No té cap sentit que Lliria, per posar un exemple, tinga oficina Servef i es contracte una empresa 883.000 euros perquè faça el mateix que fa la teua pròpia oficina”.

Juan Carlos Caballero ha explicat que “mentrestant, no compleix amb el pressupost per a polítiques d’ocupació. Solament en 2016 va deixar d’executar 248 milions d’euros destinats a polítiques d’ocupació. Hi ha una incapacitat evident per tirar endavant temes que repercuteixen de manera directa en la situació dels aturats valencians”.

Caballero ha explicat que “dels 365,7 milions d’euros que el Servef tenia pressupostat per a tot l’any 2016, solament es va executar el 32%, o el que és el mateix, ha deixat perdre 248,2 milions d’euros ja pressupostats per destinar-los als aturats i al foment de l’ocupació. El mateix succeeix amb la resta d’ajudes i subvencions pel de foment d’ocupació, formació i inserció laboral. L’execució en 2017 va ser molt similar, entorn del 30%”.

El diputat popular ha assenyalat que “l’única preocupació del Consell de Puig i Oltra respecte a l’ocupació sembla ser la pujada de sou dels alts càrrecs, ‘l’enxufisme’, la contractació a dit d’assessors i ara subcontractar a empreses catalanes. El problema real és falta de treball i incapacitat”.