Cabify diu que restringir les VTC “elimina 500 ocupacions i impedeix crear altres 2.000”

Silveyra ha reafirmat que imposar una demora de 15 minuts o una hora per a contractar un VTC "no té cap sentit", i provocaria que les empreses pogueren portar als tribunals a la Generalitat per l'impacte en la pèrdua de treball i de les inversions previstes

Set associacions de taxistes convoquen una protesta en defensa del sector, amb una cua de vehicles aparcats des del carrer Pintor López fins al carrer Xàtiva i una marxa a peu fins al Palau de la Generalitat. EFE

Les possibles restriccions que remena la Generalitat Valenciana en la regulació dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) eliminaran les 500 ocupacions que ja existeixen en el sector en la Comunitat i evitaran la creació de més de 2.000 nous llocs de treball.

Així ho ha advertit hui a diversos periodistes el president per a Europa i Àsia de Cabify, l’argentí Mariano Silveyra, a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), on ha participat en una taula de debat en l’I Fòrum Excel·lència Directiva davant 1.200 executius d’empreses.

Silveyra ha reafirmat que imposar una demora de 15 minuts o una hora per a contractar un VTC “no té cap sentit”, i provocaria que les empreses pogueren portar als tribunals a la Generalitat per l’impacte en la pèrdua de treball i de les inversions previstes.

El president per a Europa i Àsia de Cabify ha posat l’exemple d’Alacant, on la seua companyia opera des de fa uns mesos amb tan sols 20 vehicles quan en aquesta ciutat “es podria treballar amb 200, 300 o 500”.

“El problema és que no hi ha llicències suficients per a créixer el que ens agradaria. La ciutadania ho demanda moltíssim però no aconseguim. Amb els pocs vehicles que tenim, el servei no és el millor”, ha indicat.

D’aquesta manera i pel fet que “l’usuari vol més i millors opcions de mobilitat”, confia que durant el primer semestre de 2019 s’òbriga la mà i Cabify es convertisca una plataforma multimovilitat que amplie el nombre de llicències de VTC i també servisca per a contractar taxis, motos i patinets elèctrics a València i Alacant.

Segons Silveyra, els taxistes no perdran el seu treball amb l’ampliació del número de VTC sinó exactament “tot el contrari”, ja que com més opcions de mobilitat hi haja, més usuaris deixaran aparcat el seu cotxe a casa.

Ha informat que a Madrid des de 2015 s’han multiplicat per 6 les llicències de VTC i, al mateix temps, el sector del taxi ha vist créixer la facturació entre el 15 i el 20 per cent “any rere any”.

Això és així, segons el directiu de Cabify, perquè “quan obris les opcions de mobilitat, es beneficien totes en si mateixes” posat que a l’haver-hi tantes alternatives “la gent es decideix a deixar el seu cotxe a casa i es mou en les opcions”.

“Però com menys, molt pitjor”, ha prosseguit, per la qual cosa ha advocat per “anar a un món cap al futur i no al passat” per a això les administracions han de prendre decisions “a llarg termini que incloguen a totes les parts” i situen “al ciutadà en el centre”.

Ha relatat que Cabify aspira a incrementar la seua implantació en les principals ciutats espanyoles durant el primer semestre de 2019 per a convertir-se en una plataforma multimovilitat que oferisca tota la gamma de serveis, des de les VTC passant pel taxi, motocicletes i patinets.

Per a això, Silveyra ha demanat que “passada aquesta bogeria i sense sentit de regulacions que no aporten valor a ningú” i que “no prenen en compte al ciutadà”.

“A ningú li interessa esperar 15 minuts ni una hora sinó un servei immediat i de bona qualitat”, ha subratllat el president per a Europa i Àsia de Cabify, qui espera que l’Administració assega en una taula a tots els sectors afectats per a arribar a un acord.

“Nosaltres som una plataforma per a contractar qualsevol tipus de mobilitat i al taxi l’incorporarem en breu, com fem a Sud-amèrica”, de manera que “el taxi puga continuar oferint el servei a peu de carrer, en parada i li entre una demanda nova a través de les aplicacions mòbils”.

Silveyra ha lamentat que les discussions sobre possibles restriccions s’hagen suscitat a partir d’un “grup de violents que han retingut i segrestat ciutats i que no van a cap costat”, i ha repetit que la solució al taxi “no és matar a la competència sinó que reba eines perquè puga competir millor”.

D’aquesta manera, ha demanat que se’ls facilite la seua modernització, tarifes i horaris més flexibles i impulsar la seua agilitat en l’àmbit de la precontractació, on competeixen amb la VTC, “i no posar travaves a la competència per a fer-la desaparéixer”.

L’I Fòrum d’Excel·lència Directiva està organitzat pel Cercle d’Economia de la Província d’Alacant, i la inauguració ha correspost al president de la Diputació, César Sánchez, i a l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, mentre que a la clausura serà a càrrec del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Publicitat