Localitzen el cadàver d’una dona sota els enderrocs d’un habitatge a Alcoi

Bombers han localitzat el cadàver d'una dona de 74 anys durant els treballs de desenrunament després de la caiguda d'una casa al carrer Sant Agustí d'Alcoi.

PublicitatAVL

Bombers del Consorci provincial d’Alacant han localitzat el cadàver d’una dona de 74 anys durant els treballs de desenrunament després de la caiguda d’una casa al carrer Sant Agustí d’Alcoi.

De l’ensulsiada s’ha donat avís sobre les 10.00 hores, segons han informat fonts del Consorci provincial i del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) a Europa Press, i s’ha alertat que podria haver-hi persones atrapades.

PublicitatRovira  

Així, els efectius han localitzat el cadàver i els equips mèdics del Suport Vital Bàsic (SVB), derivat pel CICU, han certificat que la defunció de la dona de 74 anys. Es desconeixen, de moment, les causes de l’ensulsiada.

TERCERA ENSULSIADA

Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha confirmat que ja són tres les ensulsiades registrades en la localitat en les últimes hores.

Del diumenge al dilluns es va produir l’enfonsament parcial d’un edifici al carrer Pintor Casanova i en la matinada del dilluns al dimarts, l’ensulsiada parcial de la façana d’un immoble situat al carrer de la Casa Blanca, tots dos de titularitat privada.

Sobre l’edifici de la Casa Blanca, el consistori ha incidit en què s’havia notificat als propietaris repetidament que havien d’eliminar el risc de despreniment i rehabilitar-lo, ja que a l’ésser un immoble inclòs en el catalogue d’edificis protegits no pot ser derrocat.

Ara, després de l’enfonsament parcial, s’ha acordat ordenar a la mercantil propietària que amb caràcter d’urgència adopte en un termini màxim de 48 hores les mesures necessàries per a estabilitzar l’edificació, mantindre-la en condicions de seguretat i recollir els enderrocs. També s’ha estimat imposar la primera multa coercitiva de 5.000 euros i advertir a l’interessat de la imposició de successives multes mensuals fins que executen les obres de rehabilitació integral de l’edificació.

Així mateix, s’ha donat trasllat al Ministeri Fiscal per la presumpta comissió del delicte contra el patrimoni històric.