CaixaBank ja ha començat a cobrar 60 euros per trimestre als seus clients “no vinculats”

Nombrosos clients de l'entitat financera porten queixant-se diversos dies els han cobrat 60 euros de manteniment trimestral. Abans eren 12 euros. Molts ja han assegurat en les xarxes socials de Caixa Bank que cancel·laran els seus comptes

CaixaBank ja va anunciar a primers d’any que anava a implantar el servei “Dia a Dia” amb l’objectiu de fidelitzar als seus clients. Com es va declarar l’Estat d’Alarma i, tal com expliquen des de l’entitat bancària, van decidir posposar-lo fins a octubre.

Estes noves condicions de manteniment dels comptes suposen un cost anual de 240 euros, dividit en 60 euros per trimestre, per als clients amb menys vinculacions. És a dir, per a evitar pagar estes comissions, el client ha de tindre domiciliada una nòmina superior a 600 euros mensuals o pensió superior a 300 euros, o comptar amb més de 20.000 euros en fons d’inversió, assegurances d’estalvi o plans de pensions individuals. A part, ha de tindre domiciliats tres rebuts o fer tres compres amb targeta cada trimestre. I a això cal afegir el cost anual de la targeta de dèbit que són 36 euros.

Les xarxes socials porten dies cremant des que, centenars de persones comenten en la pàgina de l’entitat catalana que, dissabte passat 31 d’octubre, els van carregar passades les 04.30 de la matinada un import de 60 euros amb el concepte “Dia a Dia”. Molts ja han assegurat que cancel·laran els comptes, ja que els sembla totalment desconsiderat que en plena pandèmia i situació de crisi econòmica i social, l’entitat decidisca multiplicar les seues comissions per cinc, quan molts d’ells, tal com indiquen, han perdut els seus treballs o estan en ERTE i no arriben a la nòmina de 600 euros. Fins i tot alguns asseguren que “amb estos 60 euros mengen tot el més ara”.

CatalanSpanish