Calatrava ja és “virtuós” de la Pontifícia Acadèmia de Belles Arts i Lletres

L'arquitecte, enginyer i escultor valencià Santiago Calatrava va rebre aquest dimarts a Roma el reconeixement de nou membre de la Pontifícia i Insigne Acadèmia de Belles arts i Lletres 'dei Virtuosi al Pantheon'. 

Publicitat

L’arquitecte, enginyer i escultor valencià Santiago Calatrava va rebre aquest dimarts a Roma el reconeixement de nou membre de la Pontifícia i Insigne Acadèmia de Belles arts i Lletres ‘dei Virtuosi al Pantheon’.

Aquesta acadèmia té com a objectiu afavorir l’estudi, l’exercici i el perfeccionament de les Belles arts i Lletres, amb especial atenció a la literatura d’inspiració cristiana i a l’art sacre, en col·laboració amb el Consell Pontifici de la Cultura.

PublicitatRovira  

Calatrava, a qui Benet XVI va designar en 2011 com a consultor del Consell Pontifici de la Cultura, va participar aquest dimarts a Roma en una missa celebrada en el Panteó, en el marc de la presentació dels nous membres d’aquesta acadèmia.

El papa Francesc va triar recentment a l’arquitecte espanyol per a ser “virtuós” d’aquesta acadèmia, un nomenament que suposa un reconeixement a la seua carrera i la seua contribució al món de l’arquitectura.

Al costat d’ell, Jorge Bergoglio també va designar a Marco Tirelli en la secció de pintors i cineastes, a Elisabetta Benassi i GiuseppePenone, en la d’escultors, i a AlessandroD’Avenia, Andrea Moro i Antonio Spadaro, en Literatura i Poesia.

A aquests noms se sumen com a acadèmics honoraris els de Raúl Berzosa, Jordi Bonet i Armengol, Liliana Cavani, Ádám Kisléghi Nagy, Paolo Portoghesi i Aleksandr Nikolaevic Sokurov.

Aquests nomenaments “contribueixen a actualitzar i redefinir el perfil cultural de l’Acadèmia i donen un impuls més fort a la nova adreça, que col·loca en el centre de la seua activitat la renovació de la creativitat artística a través de les activitats i el treball desenvolupat pels seus membres”, assenyala un comunicat oficial.

El cardenal Gianfranco Ravasi, president del Consell Pontifici de la Cultura, ha oficiat aquesta vesprada una missa en el Panteó amb motiu de la festa de San José, patró de l’associació, i al seu terme es van entregar els reconeixements als nous membres.
Santiago Calatrava va nàixer en Benimamet(València) el 28 de juliol de 1951 i és Premi Príncep d’Astúries de les Arts 1999.

A més, posseeix més de 20 doctorats honoris causa i una llarga llista de guardons com la Medalla a les Belles arts 2002; el Premi Nacional d’Arquitectura 2005 o el Premi Europeu d’Arquitectura 2015.

La Pontifícia i Insigne Acadèmia de Belles arts i Lletres “dei Virtuosi al Pantheon” va nàixer amb la denominació de Congregació de San José de Terra Santa, a iniciativa del monjo cistercenc Desiderio d’Adiutorio, i va ser reconeguda pel papa Pau III el 15 d’octubre de 1542.

El títol pontifici li va ser concedit per Pío IX en 1861 i el d’Acadèmia per Pío XI en 1928.

PublicitatJuega Limpio Orihuela