21:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Tota la informació del calendari escolar del curs 2017-2018

La Conselleria d’Educació vol que les classes del pròxim curs 2017-18 arranquen en totes les etapes d’ensenyament de Règim General (Infantil, Primària, AÇÒ, Batxillerat i FP) el mateix día. El dilluns 11 de setembre. Aquesta serà la tornada a l’escola més tardana proposada per l’equip de govern actual. Començar el segon dilluns de setembre facilita a Educació que tot el professorat interí que suposa un 20% de la plantilla professional docent, estiga en el seu lloc després d’una setmana i un dia de l’inici del mes. A més, permet que els docents adelanten en la programació de les aules.

L’arrencada alhora de totes les etapes no és una novetat, ja que ja ho ha aplicat aquest curs el conseller Vicent Marzà i la seua antecessora, Maria José Català, ho va introduir també en l’últim curs que va planificar (2014-15), encara que el seu afany per iniciar les classes el 3 de setembre va generar moltes crítiques per part de les AMPES i els col·lectius representants dels docents, que va unir-se a una onada de calor que va fer impossible fer viable donar classe en molts llocs de la Comunitat Valenciana.

La resolució del calendari escolar es negociarà amb els sindicats docents i també en el Consell Escolar Valencià (CEV), encara que no s’esperen canvis, ja que arreplega les reivindicacions dels docents de retardar l’inici de les classes perquè els centres docents tinguen almenys una setmana per a preparar el curs.

Aquest curs les classes van començar el dijous 8 de setembre i, en Infantil i Primària, acabaran el dimarts 20 de juny. La proposta per al 2017-18 és arrancar el dilluns 11 de setembre (dos dies lectius més tard) i acabar el divendres 22 de juny, també l’endemà passat. En ESO, Batxillerat i FP finalitzaran el dimecres 20 de juny de 2018.

Les Escoles de Persones Adultes (EPA) començaran el dijous 14 de setembre i finalitzaran el dimecres 20 de juny de 2018. Conservatoris i Escoles d’Art començaran el 18 de setembre i finalitzaran el 13 de juny de 2018. Les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) començaran el 25 de setembre i finalitzaran el 20 de juny de 2018.

L’esborrany de calendari escolar fixa dos períodes de vacances: Nadal (des del dissabte 23 de desembre de 2017 al diumenge 7 de gener de 2018) i Pasqua (des del Dijous Sant, 29 de març, al dilluns de Sant Vicent, 9 d’abril, del 2018).

L’esborrany de la resolució per error no arreplega la festivitat autonòmica del 19 de Març, Sant Josep, que en 2018 cau en dilluns. Als sis festius nacionals i autonòmics, que seran set en incloure el 19 de Març, cal sumar altres cinc dies doncs cada ajuntament pot afegir dos festius locals no laborals i els Consells Escolars Municipals decidir altres tres dies festius a efectes lectius.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado