La calor, entre les principals causes de la inflor en peus d’embarassades

El Col·legi Oficial de Podòlegs recomana caminar sovint o dormir sobre el costat esquerre del cos per a evitar la pressió en la vena cava

La calor, la retenció de líquids i els problemes circulatoris són les principals causes de la inflor en els peus d’embarassades, segons el Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana (ICOPCV).

Per açò, l’organització ha explicat en un comunicat que és necessari que les dones embarassades augmenten a l’estiu les cures dels seus peus per a evitar la seua inflor, “una de les molèsties més comunes que pateixen“.

“L’alteració hormonal que vivim les dones en l’embaràs provoca un increment de la retenció de líquids en els teixits i açò provoca que s’acumule més sodi i es genere l’edema”, ha relatat la presidenta de l’ICOPCV, Maite García.

A més, ha remarcat que en haver-hi més aigua en el teixit subcutani, els gots sanguinis es troben més oprimits per esta inflor i la circulació de la sang pot bloquejar-se en les venes dels turmells i els peus.

“Cal tenir en compte que el creixement de l’úter també augmenta la pressió en les venes de la zona pèlvica i en la vena cava, la qual cosa dificulta la circulació de tornada”, ha assenyalat la vicepresidenta de l’ICOPCV, Estefanía Soriano, que ha afegit que no és “preocupant” ni afecta a la salut.

Des del Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana, han assenyalat que el més comú és que aquesta inflor comence a donar-se a partir del tercer trimestre de gestació.

Encara que és alguna cosa habitual, si es detectara edema en altres parts del cos com la cara o els braços, hi haguera una inflor irregular en les cames o peus, dolor en els panxells o les cuixes, o la inflor apareguera sobtadament, sí aconsellen realitzar una consulta mèdica.

Entre les recomanacions del Col·legi Oficial de Podòlegs per a evitar o alleujar esta inflor, es troben caminar sovint o dormir sobre el costat esquerre del cos per a evitar la pressió en la vena cava.

Així mateix, és aconsellable mantenir els peus en alt, no passar molt temps asseguda i realitzar passejos curts amb freqüència, així com realitzar exercicis d’estirament.

Quant a la vestimenta, es recomana utilitzar sabates planes i còmodes que s’adapten al peu i evitar els mitjons molt atapeïts, mentre que per a activar la circulació són beneficiosos els banys de contrast, alternant dolls freds amb aigua tèbia.

Publicitat