Camilo Sesto deixa tot el seu patrimoni personal i artístic a l’Ajuntament d’Alcoi

Per això, la seua Ciutat natal crearà un museu amb el llegat personal i artístic del cantant.

Alcoi, la localitat natal de Camilo Sesto, crearà un museu amb el llegat de l’artista recentment mort, en el qual s’exposaran les pertinences personals i artístiques de l’intèrpret “més internacional i més volgut de la ciutat”, com a discos de platí i or, enregistraments, partitures i vestuari, segons ha anunciat l’alcalde, Toni Francés.

Sobre la possible ubicació del museu, Francés ha indicat que s’ha d’analitzar primer les “necessitats d’espai” que es requeriran abans d’inclinar-se per la construcció d’un nou edifici o habilitar algun espai ja existent.

Rovira  

En qualsevol cas, ha confiat poder tindre realitzat l’inventari dels elements a exposar abans de finals d’any i, al llarg de 2020, comptar amb el projecte museístic definit amb totes les seues necessitats per a poder impulsar-lo en 2021.

En una compareixença de premsa, el primer edil ha assenyalat que ja es va parlar amb el compositor i cantant sobre la creació d’aqueix museu quan encara vivia.

“Estarà dedicat a la figura de Camilo Sesto, a tota la seua trajectòria personal i artística i continuarà amb l’objectiu del seu llegat: que la seua figura i la seua dimensió artística continue sent una peça extraordinària per a difondre la ciutat d’Alcoi a tot el món”, ha defensat l’alcalde, que ha augurat que el museu serà un lloc “de trobada” dels “milions de seguidors” del cantant.

Sobre les peces que formaran part del museu, Toni Francés ha revelat que no està tancat, sinó que estarà obert a anar incorporant nous objectes com, segons ha posat d’exemple, el Premi Ondas anunciat este dimecres, i que espera que s’afegirà al futur museu.

“Formaran part del museu tots els premis que ha anat rebent al llarg de la seua carrera i els futurs que se li puguen concedir”, ha recalcat. L’alcalde ha mostrat “la gratitud” d’Alcoi cap al seu fill predilecte i Medalla d’Or (2017) i a qui li va dedicar, abans de la seua defunció, un carrer: Albereda Camilo Sesto.

“Alcoi li deu moltíssim a Camilo Sesto i el futur museu serà el millor tribut i homenatge al seu artista més internacional i més volgut”, ha assenyalat.

ACTE DE COMIAT

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha explicat que dijous que ve 24 se celebrarà en el saló de plens l’acte de comiat de Camilo Sesto, en el qual els veïns i fans podran dir el seu últim adeu a l’artista.

La família ha donat l’autorització perquè les cendres de Camilo Sesto puguen estar presents durant tota la jornada, d’11.00 a 20.00 hores, en el consistori alcoià.

Quant al lloc on descansaran finalment aqueixes cendres, Toni Francés ha precisat que és una decisió de la família i que l’Ajuntament ha oferit totes les possibilitats que existeixen.

“La voluntat és que de forma definitiva estiguen a Alcoi, però el moment en què el faran dependrà de la decisió de la família”, ha explicat. Així, ha assenyalat que la família haurà de decidir si habilita un panteó en el cementeri i mentrestant “poden estar al costat dels seus pares o poden conservar-les la família; però és una qüestió íntima”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela