La campanya ”Espanta la Por!” fa més valencià el Halloween

Aquesta iniciativa ha sigut llançada per tercer any consecutiu pel Museu Valencià d'Etnologia al que s'han afegit 85 biblioteques i museus

375

L’arribada dels costums americanes a l’hora de celebrar Halloween, ha anat canviant les antigues tradicions, on la festivitat del dia de Tots els Sants s’enfocava a l’homenatge dels difunts. D’aquesta manera, els més joves, i no tan joves, celebren les nits del 31 d’octubre una mena de carnestoltes per a celebrar la nit dels morts. És tan gran la presència de Halloween en les nostres terres, que Museu Valencià d’Etnologia ha decidit llançar per tercer any consecutiu la campanya ‘’Espanta la Por!” i que porta el lema ”Per tots Sants, per monstres valencians’.
La iniciativa, que es porta desenvolupant des del passat 18 d’octubre, i que conclourà el pròxim 11 de novembre, té la intenció de reivindicar la literatura valenciana a través de figures com l’Home del Sac, Butoni o el Drac de la Tarasca.
Una manera, la literatura, d’apropar a la cultura valenciana una festivitat cada vegada més implantada a la societat actual i que servirà de via per a promocionar les lletres de la comunitat. Un èxit, el de la campanya ‘’Espanta la Por!’ que compta aquesta edició amb l’adhesió de més de 85 museus etnològics i biblioteques. Uns llocs on es podrà acudir per a aprendre velles rondalles valencianes i per a conéixer personatges il·lustres de la nostra cultura, un tresor del patrimoni cultural immaterial de la comunitat que la campanya vol fer arribar a la ciutadania.
El projecte ha sigut valorat positivament per personalitats de la política i la cultura valencianes i de l’institut etnològic, on la campanya ‘’Espanta la Por!’ és la gran senya d’identitat. És per això que existeix la idea de fer una publicació mensual relacionada directament amb aquests monstres de l’imaginari valencià, una mescla perfecta entre la cultura i les tradicions més modernes, que aquesta campanya vol apropar més als valencians, fins a fer-la nostra.