La campanya de captació de fons de l’UJI per a pal·liar els efectes del coronavirus ja suma 20.000 euros

«Som UJI contra la COVID-19. Tu també hi sumes. Fes-te'n donant», insta a la col·laboració de tota la ciutadania i d'entitats i empreses de Castelló.

La campanya de captació de fons impulsada per la Universitat Jaume I «#SomUJIcontraCOVID» per a pal·liar els efectes econòmics i sanitaris del coronavirus acumula 20.000 euros gràcies a les més de 250 donacions realitzades fins ara, però encara necessita més recursos per poder executar els projectes previstos.

La iniciativa, que porta per lema «Som UJI contra la COVID-19. Tu també hi sumes. Fes-te’n donant», insta a la col·laboració de tota la ciutadania i d’entitats i empreses de Castelló, per tal d’aconseguir recursos que donen suport als estudiants més vulnerable i a la investigació contra el coronavirus.

En particular, els fons obtinguts es destinaran a tres projectes: un fons extraordinari de beques post-COVID-19, dirigit als estudiants amb problemes econòmics o situacions sobrevingudes per la crisi; i dos fons concrets per a impulsar dos projectes d’investigació que desenvolupen noves eines preventives i terapèutiques davant la pandèmia.

Concretament, per al desenvolupament d’un fàrmac antiviral contra la COVID-19, un projecte coordinat pel responsable del grup de Química Orgànica i Mèdica, Florenci González; i un estudi que té com a objectiu analitzar i reduir els riscos de contagi de la COVID-19 als quiròfans hospitalaris, coordinat pels investigadors de la Unitat Predepartamental de Medicina Antoni Llueca i Rosa de Llanos, i que compta amb la col·laboració de l’Hospital General Universitari de Castelló.

Qualsevol persona o entitat pot col·laborar a través dels formularis de donació que hi ha a la pàgina web de la campanya: www.somujicontracovid.uji.es.

Cal recordar que les donacions tenen importants deduccions fiscals. Per exemple, si una persona realitza una aportació igual o inferior a 150 €, es pot deduir de la quota íntegra de l’IRPF fins al 85% de la donació. Així mateix, qualsevol empresa que vulga col·laborar amb la campanya podrà deduir-se de la donació realitzada fins a un 40% de la quota íntegra de l’Impost de Societats.

Més informació: www.somujicontracovid.uji.es | [email protected]