La campanya ‘Mar i Muntanya’ de la Diputació ha descobert el patrimoni natural castellonenc

PublicitatAVL

La Diputació de Castelló ha convertit durant el passat any 2017 a un total de 4.140 estudiants de la província en les millors prescriptores de l’excels patrimoni natural castellonenc gràcies a la nova campanya de divulgació del territori provincial per a instituts ‘Mar i Muntanya’, ideada per Javier Moliner. En la seua segona edició han estat un total de 110 instituts els que han participat en aquest programa que ha permés realitzar 89 excursions a l’interior i 21 a la costa castellonenca, amb l’esport com a fil conductor d’aquesta posada en valor del patrimoni natural de Castelló com el millor escenari per a la pràctica esportiva.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha fet valdre “l’excel·lent acolliment que està tenint entre la comunitat educativa aquesta iniciativa provincial ideada per fer de l’entorn natural i paisatgístic de Castelló un entorn formatiu i esportiu envejable. El binomi costa-interior fa d’aquesta província un territori únic que hem d’enaltir tots i el primer pas per fer-ho és conèixer”.

PublicitatRovira  

Més de 3.000 escolars en les rutes de muntanya
En aquest sentit, Martínez ha destacat que “els innombrables recursos naturals que construeixen el nostre patrimoni natural s’ha convertit en els veritables protagonistes d’aquesta campanya provincial”. No en va, han estat 3.479 els estudiants de secundària de fins a 89 instituts de Castelló els que han pogut “viure una experiència única envoltats de naturalesa i de l’essència que converteix el nostre interior en un territori replet d’oportunitats i del que sentir-nos molt orgullosos”.

Els pobles pels quals transcorren les rutes de l’apartat de ‘Muntanya’ són: Vistabella, Benafigos, Culla, Catí, Morella, Xodos, Alcalà de Xivert (Alcossebre), Santa Magdalena de Polpís, Vilafermosa, Castell de Cabres, Herbers, AhínAlcudia de Veig, Suera, Montant, Montanejos, Eslida, ChóvarFondeguilla, Eslida, Fredes, Espadella, Benicàssim.

Les excursions marítimes reuneixen a 661 estudiants
Quant a les excursions organitzades des de la Diputació per acostar la costa castellonenca als estudiants de l’interior de la província, amb prou feines tres mesos lectius -juny, setembre i octubre- han estat un total de 661 els estudiants que s’han tirat al Mediterrani per descobrir que “Castelló és una terra en la qual la muntanya es fon en pocs quilòmetres amb el mar per brindar-nos una infinitat d’oportunitats”.

Cal recordar que les excursions marítimes es duen a terme en col·laboració amb els clubs nàutics de la província: Borriana, Castelló, Orpesa i Vinaròs.

Publicitat