Presenten la campanya solidària ‘Recicla Vidre per elles’ amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

Ecovidrio ha instal·lat 50 contenidors roses en 18 localitats valencianes per a fomentar el reciclatge d'envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per cinqué any consecutiu la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Durant les pròximes setmanes, 50 iglús roses estaran situats en 18 localitats valencianes. Així, a més dels de València, on s’ha presentat la campanya, Ecovidrio ha instal·lat estos contenidors especials a Beniarjó, Canals, La Pobla Llarga, Museros, Paterna, Rocafort, Tavernes de la Valldigna, Alacant, Elx, Elda, Crevillent, la Vila Joiosa, Guardamar del Segura, Sant Vicent del Raspeig, Novelda, Gata de Gorgos i Castelló de la Plana. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre reciclats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer.

La presentació de la campanya ha comptat amb la presència de Mireia Mollà, Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; Sergi Campillo, Vicealcalde i Coordinador General de l’àrea d’Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, i José Manuel Núñez-Lagos, Director General de Ecovidrio.

En esta ocasió, la campanya s’ha estés per més de 140 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Logronyo, Saragossa o Santiago de Compostel·la amb la finalitat de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors roses per tot el país. A més, l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

Dades de reciclatge de vidre a la Comunitat Valenciana

Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de la Comunitat Valenciana van reciclar un total de 89.623 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 17,9 kg.

Respecte a la taxa de contenerizatció la Comunitat Valenciana se situa amb una mitjana de 198 habitants per contenidor, comptant amb un total de 25.241 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrancada de les seues operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

Sobre la Fundació Sandra Ibarra

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre amb una trajectòria de dotze anys sumant esforços enfront del càncer, una malaltia que ens incumbeix a tots.
Durant estos anys, la Fundació ha invertit el seu temps a donar impuls a campanyes i finançar projectes d’investigació, sensibilització i prevenció enfront del càncer, així com al desenvolupament de la humanització de la sanitat. Concretament en beques a la investigació les donacions realitzades superen els 2 milions d’euros fins hui.

En els últims anys, la Fundació detecta que, gràcies a aqueixa inversió fonamental en investigació, han augmentat els índexs de supervivència i amb això sorgeix un nou pacient al qual cal oferir una atenció sanitària específica inexistent fins al moment: el supervivent de càncer. És per això que en 2017, amb l’objectiu de fer front a les necessitats assistencials existents durant la malaltia i les que sorgeixen en el període de transició en el qual ja no hi ha tumor ni tractament, però apareixen altres seqüeles físiques i necessitats emocionals i socials, naix la primera escola de pacients i supervivents de càncer, l’Escola de Vida de la Fundació Sandra Ibarra. www.fundacionsandraibarra.org

CatalanSpanish