Castelló demana la col·laboració veïnal ‘Per unes tasques inclusives’

PublicitatAVL

Aconseguir baixar el nivell de soroll de la zona de les tasques fent a la població coneixedora del que implica el comportament i les restriccions d’una zona ZAS, com ara la de no poder fer aldarull després de les 22:30, és l’objectiu de la campanya que ha llançat l’ajuntament de Castelló.

Des de la regidoria de Transició ecològica i la d’urbanisme, Fernando Navarro i Rafa Simó han presentat el material audiovisual que se difondrà entre els usuaris dels establiments d’esta zona “perquè siguen coneixedors del que hi ha”, segons ha explicat Navarro i “col·laboren a què hi haja una convivència major entre veïns” ha afegit Simó.

PublicitatRovira  

Baix la idea de “concebre la ciutat com un dret en si mateix i conciliar el dret al descans amb el dret a l’oci”, com hi ha assenyalat Navarro, el consistori portarà a terme esta campanya amb repartiment de tríptics informatius “perquè tots els actors implicats sàpien, per exemple que a partir de les 22.30 necessitem que al carrer no es faça soroll”.

La idea és “fer coincidir esta campanya amb l’inici dels mesuraments que es durant a terme de manera continuada durant un any perquè dins d’uns mesos puguem haver-hi disminuït notablement el nivell sonor i per tant, tal vegada considerar si estem dins dels paràmetres per deixar de ser zona ZAS”, ha explicat Simó.

DE ‘ZAS’ A ‘PAZ’

Això significaria que si s’aconsegueix eixa disminució acústica, la zona de les tasques, on ara s’hi han instal·lat ja cinc mesuradors i hi ha previsió d’instalar-ne dos més, “podria eixir de la consideració de zona ZAS”, ha explicat Navarro, i això suposaria poder estar més a prop de la qualificació d’espai gastronòmic, que és la que busquen els propietaris de les tasques, ja que esta ‘etiqueta’ permet el consum d’alcohol a l’espai públic. Tot i això, abans, un punt intermedi els mesuraments acrediten esta baixada seria la de passar a un PAZ, un pla d’acció zonal on es continuarien fent mesuraments per controlar que els decibels no tornaren a ser un problema.

Per tot això, el regidor de transició ecològica també ha incidit en la importància de demanar a la ciutadania eixa “corresponsabilitat” per aconseguir fer real el lema de la campanya que es llança on indica que “A Castelló, cabem tots”.