20.3 C
Valencia

Castelló demana la col·laboració veïnal ‘Per unes tasques inclusives’

- Publicitat -AVL

Aconseguir baixar el nivell de soroll de la zona de les tasques fent a la població coneixedora del que implica el comportament i les restriccions d’una zona ZAS, com ara la de no poder fer aldarull després de les 22:30, és l’objectiu de la campanya que ha llançat l’ajuntament de Castelló.

Des de la regidoria de Transició ecològica i la d’urbanisme, Fernando Navarro i Rafa Simó han presentat el material audiovisual que se difondrà entre els usuaris dels establiments d’esta zona “perquè siguen coneixedors del que hi ha”, segons ha explicat Navarro i “col·laboren a què hi haja una convivència major entre veïns” ha afegit Simó.

Baix la idea de “concebre la ciutat com un dret en si mateix i conciliar el dret al descans amb el dret a l’oci”, com hi ha assenyalat Navarro, el consistori portarà a terme esta campanya amb repartiment de tríptics informatius “perquè tots els actors implicats sàpien, per exemple que a partir de les 22.30 necessitem que al carrer no es faça soroll”.

La idea és “fer coincidir esta campanya amb l’inici dels mesuraments que es durant a terme de manera continuada durant un any perquè dins d’uns mesos puguem haver-hi disminuït notablement el nivell sonor i per tant, tal vegada considerar si estem dins dels paràmetres per deixar de ser zona ZAS”, ha explicat Simó.

DE ‘ZAS’ A ‘PAZ’

Això significaria que si s’aconsegueix eixa disminució acústica, la zona de les tasques, on ara s’hi han instal·lat ja cinc mesuradors i hi ha previsió d’instalar-ne dos més, “podria eixir de la consideració de zona ZAS”, ha explicat Navarro, i això suposaria poder estar més a prop de la qualificació d’espai gastronòmic, que és la que busquen els propietaris de les tasques, ja que esta ‘etiqueta’ permet el consum d’alcohol a l’espai públic. Tot i això, abans, un punt intermedi els mesuraments acrediten esta baixada seria la de passar a un PAZ, un pla d’acció zonal on es continuarien fent mesuraments per controlar que els decibels no tornaren a ser un problema.

Per tot això, el regidor de transició ecològica també ha incidit en la importància de demanar a la ciutadania eixa “corresponsabilitat” per aconseguir fer real el lema de la campanya que es llança on indica que “A Castelló, cabem tots”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,722FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià