El Campionat del Món de Trail de Penyagolosa portarà 1,2 milions d’euros a la Província

La Diputació preveu que el Mundial de Trail eleve l'impacte turístic de la Penyagolosa Trails al rècord d'1,2 milions d'euros, amb 1750 pernoctacions turístiques en la província.

AVL

La Diputació de Castelló preveu, que la carrera del Campionat del Món de Trail (Trail World Championships), eleve l’impacte directe de Penyagolosa Trails 2018 a la xifra rècord d’1,2 milions d’euros en el turisme de l’interior de la província com a màxim exponent del seu programa ‘Castelló Escenari Esportiu’. Així, els 450 atletes de la carrera del mundial i els seus 50 tècnics, vinguts de 40 països diferents, generaran 1.750 pernoctacions turístiques en la província, addicionals, a les quals ja que per si mateix hagueren suposat les altres dues carreres de Penyagolosa Trails, la CSP i la MiM.

Són algunes de les dades que ha destacat en la presentació de la carrera del Campionat del Món de Trail el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha posat l’accent que “avui arranca el compte arrere del esdeveniment més gran esportiu dels últims temps que viurà la terra de Castelló. És la primera vegada en la nostra història que acollim un Mundial de seleccions nacionals d’aquestes característiques. La primera vegada en la història que reunirem als 450 millors corredors del món, de 40 països i els 5 continents, per a allargar la llegenda ajuste al Penyagolosa i a aquest escenari esportiu del Mediterrani”.

En aqueix sentit, el president ha posat l’accent que “assumim el repte d’organitzar aquest esdeveniment que traspassa l’àmbit esportiu per a repercutir de forma transversal en l’economia, el turisme i les oportunitats de desenvolupament dels nostres pobles. Amb una tornada econòmica directa superior als 1,2 milions d’euros, amb un impacte mediàtic internacional sense precedents i amb la més ambiciosa valorada de tot el paisatge entre el Mediterrani i Penyagolosa, ho tenim tot per a fer triomfar a Castelló”.

I és que cal tenir en compte que la despesa mitjana del visitant que arribarà a la província a través del mundial és molt superior, per tractar-se d’esportistes d’elit que generen una mitjana de 140 euros diaris de despesa en el territori enfront dels 60 del visitant nacional o els 90 euros diaris de mitjana de despesa de l’esportista estranger.

- Advertisement -
CatalanSpanish