Camps, citat hui a declarar en una causa on intervé Anticorrupció

camps

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha sigut citat hui a declarar com investigat (imputat) davant un jutjat de València per una causa on intervé la Fiscalia Anticorrupció sense que de moment es coneguen els detalls del cas en el qual està implicat, han confirmat a EFE des del ministeri públic.

Camps ha reconegut a EFE que al llarg d’aquest matí acudirà a declarar a la Ciutat de la Justícia -en concret davant el Jutjat d’Instrucció 17 de València-, si bé ha recalcat que desconeix el motiu de la citació de hui.

L’única causa en la qual Camps està investigat és el cas Valmor sobre la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a València i la seua declaració prevista per al passat 24 de gener va ser suspesa després de detectar-se, a l’inici de l’interrogatori a un testimoni, que les defenses mancaven de certa documentació inclosa a la causa.

La jutgessa instructora va concedir un termini, encara indeterminat, per a l’anàlisi d’aquesta documentació sense que hi haja previstos nous assenyalaments ni terminis.

D’altra banda, la Fiscalia Anticorrupció va anunciar el passat 25 de gener que estudiarà al final de les declaracions d’acusats i testimonis en el juí del cas Gürtel que se segueix a l’Audiència Nacional la seua transcendència per tal de valorar si investiga a Camps en el suposat finançament il·legal del PP valencià.

La citació de hui no havia sigut notificada públicament per cap organisme judicial, al contrari de totes les compareixences de Camps davant els jutjats dels últims anys.