Camps assumeix políticament la decisió de la F-1 i diu que es va complir la llei

L'expresident recorda que la idea de celebrar un Gran Premi urbà va ser del magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestorne

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha assegurat que assumeix “políticament” la decisió de la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a València i ha defensat que tots els integrants del seu govern i l’Administració “van actuar baix l’estricte imperi de la llei” i “ningú va buscar rèdit polític”.

Camps fa estes manifestacions en un comunicat de catorze punts després que divendres passat declarés com investigat davant la jutgessa que investiga suposades irregularitats en l’organització de la Fórmula 1, en una de les quatre peces en les quals s’ha dividit el conegut com a cas Valmor.

L’expresident recorda que la idea de celebrar un Gran Premi urbà va ser del magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestorne, “en veure el port de València”, alguna cosa que a ell li “va entusiasmar” i va començar a “coordinar esforços”.
“Ajuntament, port i, després de diversos contactes personals amb importants empreses nacionals, va ser Bancaixa qui va fer el pas i va impulsar la creació d’una empresa oberta a més socis i participada per ser promotor de l’esdeveniment, que la Generalitat encapçalava institucionalment com un projecte il·lusionant que va ser un èxit”, agrega.

Explica Camps que va presentar “els detalls d’este il·lusionant projecte” a la societat i el 24 d’agost de 2008 “València va ser testimoni d’un fet únic: el Gran Premi d’Europa”.
Segons l’excap del Consell, en el marc de la declaració d’interés general i per dades econòmiques de renda de l’esdeveniment avalats per l’IVIE, “el Consell que presidia, constituït en Junta General d’Accionistes de la Societat Projectes Temàtics de la Generalitat va adoptar l’acord de ser co promotor del Gran Premi”.

“Les dades macroeconòmiques eren favorables, però la crisi econòmica i els dos grans premis a Espanya, van conduir a la necessitat de realitzar un únic Gran Premi de F-1 a Espanya, ja que el públic i els afeccionats no podien acudir a tots dos”, afegeix.
Explica que Ecclestone va proposar que el de València fos l’únic amb el nom de Gran Premi d’Espanya i a celebrar en les dates en les quals se celebrava el de Montmeló i ell “va donar el vistiplau” perquè ho va veure “des del principi com una de les grans apostes de la nostra comunitat: turisme, riquesa, ocupació i projecció”.

“Tots els membres del govern que presidia i l’Administració van actuar baix l’estricte imperi de la llei. Ningú buscà rèdit personal algun”, assegura i es mostra convençut que “si hui continués este Gran Premi estaria ja en balanç de gestió positiva, i s’haurien acumulat centenars de milions de teleespectadors al món mirant a València”.
“Assumisc políticament una decisió que com totes les que he pres en política sempre han estat en interés de la Comunitat Valenciana i Espanya”, afegeix Camps, qui incideix que “el que ocorre en una instrucció és d’una complexitat enorme” i ell “mai” valora les respostes dels quals són interrogats i espera “tenir el mateix tracte”.

Afirma que a la seua declaració del divendres no assenyala “a ningú, perquè ningú ha fet res irregular” i defensa que “tots” van posar la seua “millor obstinació”, i ell “el primer perquè eixira tot bé”.
“No mirem amb ulls de hui les decisions polítiques d’ahir. I en este moment de recuperació econòmica seria excepcional reprendre la celebració del Gran Premi als carrers i port de València on va transcórrer”, valora, a l’una que agraeix “a tots els que van col·laborar en este il·lusionant projecte”, i desitja que els seus “benintencionades explicacions conduïsquen a un feliç final dels processos oberts”. EFE

CatalanSpanish