Camps i Costa, citats a declarar demà per la peça secreta de la Fórmula 1

Tots dos han estat citats a declarar este dijous pel Jutjat d'Instrucció número 17 de València

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa han estat citats a declarar este dijous pel Jutjat d’Instrucció número 17 de València, en una peça declarada secreta investiga les adjudicacions per a les obres del circuit urbà de Fórmula 1.

Fonts properes al cas han confirmat a EFE que a més d’estes citacions, la instructora ha cridat a declarar com investigats (abans imputats) a l’exvicepresident del Govern valencià Vicente Rambla i a l’exsotssecretari general del PPCV i exsecretari autonòmic de Cultura David Serra, tots dos sense data concreta, com avança hui el diari Levante-EMV.

Per la seua banda, el diari Les Províncies assenyala que la declaració de Costa es produirà com a testimoni mentre que Camps segueix investigat en esta causa, per la qual ja va declarar el passat 7 de febrer i després de la qual la jutgessa no decretà mesura cautelar alguna sobre ell.

la eixida del jutjat, Camps va dir llavors als mitjans de comunicació que, per ordre de la jutgessa instructora, no havia de dir res sobre el contingut de la seua declaració.

Abans que Camps també va declarar este dia com investigat l’exsecretari autonòmic d’Infraestructures Victoriano Sánchez Barcáiztegui i després de l’expresident va declarar així mateix com investigat l’expresident de l’Autoritat Portuària d’Alacant, exconseller d’Infraestructures i exdiputat nacional del PP, Mario Flores.

Un dia després d’estes declaracions, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va autoritzar a l’Advocacia de la Generalitat perquè es personés en esta causa, la quarta relacionada amb la Fórmula 1 a València després de les tres que porta el Jutjat d’Instrucció número 2.

El procediment judicial que porta Instrucció 17 està obert per les adjudicacions realitzades en 2007 i 2008 per l’entitat pública de la Generalitat GTP, segons la Conselleria.

Estes adjudicacions es refereixen als contractes relatius a les obres de “connexió de l’Albereda-Avinguda França-Port i condicionament de la Marina Real” dins de les obres per a la realització del Gran Premi de Fórmula 1 a València.

La Conselleria va remetre en 2017 a la Guàrdia Civil tota la documentació sol·licitada per la Fiscalia en relació amb estos assumptes.

S’acreditaven, a més, els possibles justificants de les despeses abonades per la Generalitat a l’exconseller Mario Flores i a l’exsecretari autonòmic Victoriano Sánchez Barcáiztegui amb motiu del viatge realitzat en 2008 a Dubai i Bahrain amb visita al circuit de Fórmula 1. EFE

CatalanSpanish