06:12 - viernes, 1 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Camps: “Durant dotze anys he viscut el Nadal imputat i no saben la càrrega personal que significa”

De les nou causes judicials "obertes per la Fiscalia Anticorrupció", set s'han resolt a favor seu.

L’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha denunciat este dissabte la «persecució» a la qual assegura ha sigut sotmés en els últims dotze anys per part de la Fiscalia Anticorrupció, i ha acusat el PSOE de «pagar» a advocats per a anar contra la seua persona.

«Això és de novel·la negra, negríssima», ha manifestat Camps en una compareixença davant els mitjans de comunicació en el despatx del seu advocat a València, després que ahir es fera públic l’acte del jutjat d’instrucció número 5 de València de sobreseïment provisional de la causa oberta contra ell i altres organitzadors de la visita del papa a la capital valenciana en 2006.

L’expresident de la Generalitat ha lamentat que porta «dotze anys de manera ininterrompuda» imputat per alguna causa judicial, un total de nou, «obertes per la Fiscalia Anticorrupció» i de les quals set s’han resolt a favor seu.

Ha advertit a més que quatre d’aqueixes causes «són conseqüència del pacte entre Ricardo Costa i Álvaro Pérez amb la Fiscalia Anticorrupció» i ha denunciat la «persecució» a la qual ha sigut sotmés per l’acusació pública.

Ha recordat que ha sigut absolt en la causa dels vestits, la relacionada amb el presumpte finançament irregular del PP, així com en el cas Nóos, en el projecte del Palau de Congressos de Castelló, en el cas Valmor, el Circuit de la Fórmula i, l’última ahir, relacionada amb la visita del papa a València.

Camps ha insistit en la persecució a la qual assegura ha sigut sotmés per part de la Fiscalia Anticorrupció i del “PSOE i Podemos”, ja que assegura que hi ha un vincle entre estes formacions polítiques i els jutges que han instruït les causes en les quals ha sigut imputat.

També ha acusat l’actual president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, de «signar en origen» algunes de les denúncies per a la seua imputació.

«El PSOE ha pagat a advocats perquè em perseguiren, i des que Puig és president els paguen els valencians», a través de l’Advocacia de la Generalitat o advocats «externs» pagats pel Govern valencià «i per tant per tots els valencians», ha afirmat.

Camps ha conclòs que segueix imputat en dos causes per contractes menors, per les quals continuarà «barallant perquè arriben a bon port» com la resta.

«Durant dotze anys he viscut els estius i el Nadal imputat i no saben la càrrega personal que significa, a més del dolor que va significar deixar la presidència» de la Generalitat, ha lamentat davant els periodistes.

Últimas noticias

Contenido relacionado