Detectat a Canals un brot de coronavirus per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Davant la possibilitat de confinar zones concretes o districtes, com ha ocorregut en la Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana contínua fent un control i un seguiment exhaustiu dels nous brots per coronavirus, a fi d’intentar frenar l’extensió del mateix a Castelló, València i Alacant, i possibles restriccions de mobilitat o mesures més extremes.

No obstant això, la majoria de nous focus de contagi que s’estan detectant continuen tenint com a causa reunions socials.

Hui el Departament de Salut Pública ha presentat el seu informe diari, en el qual s’assenyala la presència d’un nou brot en la localitat de Canals, on 3 persones han donat positiu en les proves PCR. Per tant, i ateses les normes dictades pel Ministeri de Sanitat, es troben en quarantena i també les persones que convisquen amb elles. A més, els rastrejadors fan seguiment de les persones amb els quals han tingut un contacte estret (més de 15 minuts sense màscara, sense distància i fins a 48 h abans que comencen els símptomes).

Este nou focus se suma als altres punts que continuen augmentant la xifra de contagiats per COVID-19 en la Comunitat Valenciana, des de l’inici de la pandèmia. Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Segons esta web, el municipi de Canals te 17 casos actius de coronavirus sense comptar els de hui. És a dir, són persones que han donat positiu en les proves PCR en els últims 14 dies. Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 87 positius (asimptomàtics o no) i, lamentablement, 3 persones han mort a causa del virus.

Cal recordar que el dimarts 29 de setembre va entrar en vigor la segona pròrroga de les restriccions decretades per la Generalitat i es prolongarà durant vint-i-un dies naturals. Addicionalment, en els municipis on els brots augmenten considerablement i suposen un greu risc segons l’informe epidemiològic de la Subdirecció General d’Epidemiologia i la Direcció General de Salut Pública, es podran aplicar mesures excepcionals i restriccions a la mobilitat, com en el municipi de Benigànim.

Les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) i els llits d’hospitals amb pacients amb coronavirus de la Comunitat Valenciana s’han reduït un 10% en els últims set dies. D’esta manera, compten amb 45 hospitalitzats per Covid-19 menys que divendres passat. En el cas de les UCI hi ha 5 pacients menys.

Pel que respecta a les noves dades, la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 590 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR en la Comunitat Valenciana, que situen la xifra total de positius en 41.890 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 62 a Castelló (4.590 en total); 184 a Alacant (13.993 en total), i 343 a la província de València (23.300 en total). A més, s’ha registrat un cas sense assignar, amb el que el número total ascendeix a 7.

D’altra banda, els hospitals valencians han donat, des de l’última actualització, 638 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 44.150: 5.041 a Castelló, 14.347 a Alacant i 24.726 a València. A més, hi ha un alta no assignada que eleva a 36 el total d’altes sense assignació.

D’esta manera, en estos moments hi ha actius 5.531 casos, la qual cosa suposa un 10,77% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 402 persones ingressades: 65 a la província de Castelló, amb 8 pacients en UCI; 128 a la província d’Alacant, 35 d’ells en l’UCI; i 209 a la província de València, 23 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 5 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.656 persones: 246 a la província de Castelló, 574 en la d’Alacant i 836 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.128.613, de les quals 977.141 han sigut a través de PCR i 151.472 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Hui dia, hi ha algun cas positiu en 32 residències de majors (1 a la província de Castelló, 9 a la província d’Alacant i 22 a la província de València), 3 centres de persones amb diversitat funcional (0 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 2 en la de València) i 3 centres de menors (0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València).

– Residents nous positius: 2
– Treballadors nous positius: 1
– Residents morts: 0

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 7 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 5 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

• Puçol: 4 casos. Origen laboral
• Santa Pola: 3 casos. Origen social
• Elx: 3 casos. Origen social
• Elx: 3 casos. Origen social
• Elx: 4 casos. Origen social
• Castelló de la Plana: 7 casos. Origen laboral
• Elx: 4 casos. Origen laboral
• València: 5 casos. Origen social
• Beniparrell: 3 casos. Origen laboral
• València: 3 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• Paiporta: 3 casos. Origen laboral
• Tavernes de la Valldigna: 3 casos. Origen social
• Pilar de la Horadada: 3 casos. Origen social
• Canals: 3 casos. Origen social
• Onda: 27 casos. Origen social
• Burjassot: 3 casos. Origen social
• Ontinyent: 4 casos. Origen laboral
• Sagunt: 5 casos. Origen social
• València: 5 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen laboral
• Alfara del Patriarca: 4 casos. Origen centre educatiu

CatalanSpanish