Canals suspén la “cremà de la foguera” més gran del món per la pandemia i el confincament

El municipi celebrarà actes simbòlics i missa solemne amb aforament restringit en honor a sant Antoni Abat.

La localitat valenciana de Canals no podrà celebrar enguany la seua tradicional “cremà de la foguera” en honor a sant Antoni Abat, considerada la més gran del món en honor a este sant segons el llibre dels rècords, a causa de les restriccions per la pandèmia, ja que és un dels municipis confinats en la Comunitat Valenciana, amb tancament perimetral fins al 21 de gener, pel seu alt nombre de casos de Covid-19.

Per això, enguany en el marc de la festivitat de sant Antoni Abat “només se celebrarà la missa de gràcia i les vespres, este dissabte a les 12 i a les 20.30 hores, respectivament, i este diumenge, l’eucaristia solemne a les 11 hores, actes en els quals es podrà prendre part només amb invitació prèvia, ja que l’aforament és del 30 per cent”, ha indicat el rector Emilio S. Úbeda.

Així mateix “el dissabte, quan acaben les vespres, dins de l’església encendrem el ciri amb el qual s’hauria pres la foguera, i romandrà encés en el temple davant la imatge de sant Antoni Abad, patró de Canals i titular de la parròquia, que podrà venerar-se este cap de setmana en els horaris establits”.

Finalment, el dilluns, 18 de gener, “col·locarem en el temple les imatges impreses de les mascotes que ens han enviat els feligresos per a poder realitzar una benedicció simbòlica”, ha assenyalat el rector.CatalanSpanish