Canals renovarà el seu històric trinquet

196

El municipi de Canals podrà rehabilitar el seu històric trinquet amb ajuda de la Diputació de València. El de Canals és un dels espais vinculats al món de la pilota que serà pròximament renovat, en el marc de la línia especial d’inversió amb la qual la corporació provincial ha completat el pla engegat per la Generalitat per a revitalitzar aquestes instal·lacions esportives.

Canals rebrà 80.649 euros dins d’aquest pla especial que destinarà 2 milions d’euros del superàvit de la corporació a la millora de trinquets. Aquest respatler econòmic a l’esport autòcton i les instal·lacions en les quals es practica s’enquadra en la col·laboració entre la Diputació i la Generalitat en diferents àmbits de gestió, com el transport, l’educació i en aquest cas l’esportiu.

La diputada d’Esports, Isabel García, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions esportives i el trinquet municipal de Canals, acompanyada per l’alcalde i regidor de Joventut, Ricardo Requena, i el regidor d’Esports, José Ramón Garrido. Un recorregut en el qual s’ha comprovat l’estat de la coberta, els vestuaris i l’enllumenat d’un recinte esportiu que data de 1977, i que seran renovats amb l’ajuda de la Diputació.

García ha destacat durant la seua visita al municipi de La Costera que la Diputació sempre va a estar al costat dels ajuntaments que lluiten per preservar l’esport local. “Les xiquetes i xiquets que volen jugar a pilota des de la base es troben en molts casos amb trinquets molt deteriorats, i el que es pretén amb aquesta renovació és que trinquets com el de Canals puguen ser dignes de l’esport al que representen”.

Per la seua banda, l’alcalde de Canals, Ricardo Requena, ha agraït a la Diputació, especialment a l’àrea que dirigeix Isabel García, la seua predisposició a participar en projectes impulsats pel municipi en matèria de Joventut, Igualtat i Esports. “Aquesta és la cinquena ocasió que ens reunim per a treballar de manera conjunta i estem molt satisfets amb la trobada perquè veiem que els nostres projectes i propostes tenen un suport per part de la Diputació”.

Més inversions

Aquesta és una de les múltiples inversions que la corporació ha realitzat en el municipi, en el qual s’han incrementat les ajudes en l’actual legislatura, amb una inversió d’1,3 milions d’euros entre 2016 i 2017. A açò cal sumar els 370.000 euros del SOM i els 185.000 del IFS 2018 que Canals rebrà al costat d’altres ajudes enguany, la qual cosa suposarà haver superat els 2 milions d’euros en inversions provincials al final de la legislatura.

Amb aquestes ajudes, el municipi de La Costera ha renovat instal·lacions d’aigua potable i clavegueram, a les quals ha destinat més de 600.000 euros; ha renovat l’enllumenat públic; ha millorat els accessos al mercat i ha adequat l’antiga casa de Paquita la Moruna com a centre de formació para persones adultes, entre altres actuacions destacades.