Cañizares presidirà la celebració del dimecres de cendra

A les 19.00 hores, el degà de la Seu imposarà la cendra al Cardenal i l'Arquebisbe a la resta de sacerdots concelebrants i als fidels

cendra cañizares

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, oficiarà demà una eucaristia en la Catedral de València amb motiu la celebració del Dimecres de Cendra, que començarà a les 19 hores després del cant de vespres.

Durant la celebració, el degà de la Seu, Emilio Aliaga, imposarà la cendra al Cardenal i, seguidament, serà l’Arquebisbe qui impose la Cendra a la resta de sacerdots concelebrants i a quants fidels s’acosten per a participar en la missa.

PublicitatAVL

Igualment, “totes les parròquies de la diòcesi celebraran misses amb benedicció de les cendres que s’imposen en el cap dels fidels”. Es tracta d’un signe molt antic, de caràcter penitencial, que marca l’inici del temps litúrgic de la Quaresma, segons fonts de la delegació de Litúrgia de l’Arquebisbat de València.

En el segle XI, el papa Urbà II “va recomanar la imposició de la cendra a tots els fidels com a signe distintiu de la inauguració de la Quaresma” com a “símbol del record de la mort però també de la bona notícia de l’Evangeli”. Encara que “al principi s’imposava només als penitents públics, que quedaven assenyalats amb este signe de marginació, després es va convertir en símbol per a tots els fidels, amb el qual ens reconeixem com pecadores”.

La cendra “és recomanable que procedisca dels rams d’olivera o d’altres arbres, beneïts en el Diumenge de Ramos de l’any anterior”.

En aquest dia, l’Evangeli “explica les pràctiques quaresmals recomanades que són la major escolta de la Paraula de Déu, l’oració, el dejuni i l’almoina, concloent en una celebració del sagrament de la Penitència que ens porte a trobar-nos amb la gràcia del perdó”.

Esta publicació està disponible en : Valencià