El cardenal Cañizares elogia la figura de Carmen Franco en el seu funeral

"Tots la volíem i ella volia a tots. No va conéixer ni la por, ni el rancor"

PublicitatAVL

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha assegurat, en el funeral en memòria de Carmen Franco, que l’única filla del general Francisco Franco “no va conéixer ni la por, ni el rancor” durant la seua llarga vida i ha elogiat la seua “humilitat i senzillesa”.
La missa fúnebre ha tingut lloc este dijous en l’església jesuïta de Sant Francisco de Borja, situada en el madrileny carrer Serrano, davant la presència de familiars, amics i nombrosos afins que han abarrotat el temple.

Carmen Franco va morir el passat 29 de desembre al cap de 91 anys a causa d’un càncer.
Entre els assistents al seu últim adéu, han estat els set fills que la morta va tenir amb el metge Cristóbal Martínez-BordiúCarmenMaría de la O (Mariola), Francisco d’Assís (Francis Franco), María del Mar (Merry), José CristóbalArancha i Jaime.
També han assistit els néts, entre ells, Luis Alfonso de Borbó, qui va anar l’encarregat d’anunciar la mort de la seua àvia a través de les xarxes socials.
A la missa han acudit a més Jaime de Marichalar, exmarit de la infanta Elena, i l’expresident del Congrés i diputat del PP Jesús Posada, entre altres.
En l’homilia, el cardenal Cañizares ha destacat la figura de la filla del dictador, de qui ha elogiat la seua “humilitat i senzillesa”, així com la “delicadesa del seu tracte”.
“Tots la volíem i ella volia a tots. No va conéixer ni la por, ni el rancor (…) Va anar-se’n sense fer soroll. Va passar per la vida de puntetes, sense una mala cara, amb el somriure en els llavis. Va aprendre a ser fidel en un món hostil”, ha valorat l’arquebisbe de València.

PublicitatRovira  

La morta era presidenta d’honor de la Fundació Nacional Francisco Franco, a més de duquessa de Franco, títol que li va atorgar el Rei Juan Carlos a la mort de l’anterior cap de l’Estat en 1975.

Carmen Franco (Oviedo, 1926) va morir en el seu domicili, situat a pocs metres de l’església on s’ha celebrat el seu funeral.
Va ser enterrada en la cripta de la catedral de l’Almudena al costat del seu espòs.

Publicitat