Cañizares critica la “imposició dictatorial” i de la llei de gènere del Consell

Cañizares: "L'amenaça més gran que en estos moments té la humanitat és la de l'ensenyament de gènere, de la ideologia de gènere".

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha criticat la “imposició dictatorial” en tots els nivells de l’educació de la Llei del Consell sobre ideologia de gènere, a la qual ha qualificat de “liberticida” i de “tall estalinista”.

Antonio Cañizares ha fet estes declaracions durant la presentació de la campanya #yoelijo, que pretén mobilitzar a la societat en la defensa de l’educació en llibertat.

La Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere en la Comunitat Valenciana contempla que els centres escolars que no acaten la llei de transexualitat perdran l’ajuda pública i estan exposats a sancions econòmiques de fins a 45.000 euros.

Segons el parer del cardenal arquebisbe de València “l’amenaça més gran que en estos moments té la humanitat és la de l’ensenyament de gènere, de la ideologia de gènere. És gravíssim i ens condueix a la deterioració de la nostra humanitat, sense homes no hi ha convivència ni ensenyament humà i humanitzador”.

Cañizares considera “gravíssima” l’actuació en tots els nivells d’educació d’una “llei lliberticida, de cort estalinista per part de les Corts Valencianes que imposa dictatorialment una ideologia de gènere i penalitza clarament institucions escolars de diversos nivells i fins i tot a les famílies afectades”.

També critica que la llei de Generalitat imposa la “dictadura de pensament” que en la seua opinió és “la pitjor de totes les dictadures. Imposar amb penalitzacions la ideologia de gènere és alguna cosa que no es pot tolerar”. Considera que es necessita la llibertat religiosa perquè “hi haja pau i convivència en llibertat” i això, ha agregat, han d’aprendre-ho “els polítics de dreta i esquerra, que no ho han aprés encara”.

“L’ensenyament religiós i moral és una cosa que no es pot evitar en absolut. Per això, imposar com tracten d’imposar amb penalitzacions terribles la ideologia de gènere és alguna cosa que no podem aguantar, no podem tolerar”, ha dit.

Segons el cardenal, “això no és una mania d’Antonio Cañizares, és una cosa que està en la base de tot. Imposar una antropologia a través de l’ensenyament és un crim”. “Vulnera la consciència en els anys més primerencs de vida conforme a unes comissions que no són les que ajuden a créixer en humanitat, veritat i llibertat”, ha afegit.

ValenciàEspañol