Cañizares ordena deu nous sacerdots este dissabte en la Catedral de València

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, confereix este dissabte l'ordenació sacerdotal a deu diaques en el transcurs d'una missa presidida, a les 11 hores, en la Catedral i en la qual concelebraren centenars de sacerdots.

407

Els nous sacerdots són Juan Alberto Ballester, de 28 anys, del Verger; Jordi Cerdà, de 28 anys, natural de Canals; Carlos Dutor, de 30 anys, de València; Daniel Francés de 36 anys, d’Alzira; José Manuel Giménez, de 50 anys, Oliva, José Gómez, de 26 anys, de Torrent; Juan-Honorio Huguet, de 24 anys, de Llutxent; Antonio Muñoz, de 26 d’Ontinyent; Juan Pérez, de 27 anys de València; i Camilo Ruiz de 35 anys, de València.

Amb el Cardenal concelebren nombrosos sacerdots, entre ells els rectors i formadors dels Seminaris, membres de la Cúria Diocesana i del mateix Capítol de la Catedral, en esta missa en la qual cantarà el cor del Seminari Metropolità de Montcada, segons fonts de la delegació diocesana de Litúrgia de l’Arquebisbat.

El ritu d’ordenació sacerdotal, que té el seu origen en els primers temps del cristianisme, va començar després de les lectures de la Paraula de Déu amb la “trucada als triats, ja que és l’Església qui crida per mitjà del bisbe als qui confiarà el ministeri”.

Després de l’ordenació per la imposició de mans del Cardenal, diversos preveres col·loquen l’estola i la casulla als nous sacerdots. A continuació, l’Arquebisbe unge amb el crisma les mans de cada nou prevere, com “s’ungeix tot el que serà dedicat a Déu”.

Finalment, el Cardenal dóna a cadascun d’ells la besada de la pau i a partir d’eixe moment començarà la litúrgia eucarística. Al final de la celebració, els nous sacerdots rebran la felicitació dels seus familiars i amics.