Cañizares crida a “pregar per Espanya” mentre “no s’aclarisca el seu futur incert” i alerta sobre una “autèntica emergència”

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha fet una crida a "pregar per Espanya" mentre "no s'aclarisca el futur incert" de país, que al seu judici es troba en "una situació crítica" i "de veritable emergència".

Cañizares s’ha expressat en estos termes en una carta oberta a tota la diòcesi de València, coincidint amb el debat d’investidura del secretari general de PSOE, Pedro Sánchez, com a candidat a la Presidència de Govern.

L’arquebisbe comença la seua missiva amb l’advertència d’una situació “crítica” i de “verdadera emergència” a Espanya “de cara al seu futur”. “Moltíssim dependrà del que passe estos dies. El que dic no és ni retòrica ni dramatisme estèril. És així i no cal donar-li volta”, assenyala, abans re insistir que és una “hora crucial i d’emergència”.

A continuació, el cardenal explica que la setmana passada va parlar “amb un senyor molt important d’Espanya, de gran saviesa, lucidesa i experiència”, a què Cañizares li va preguntar què han de fer els cristians i “què cal aconsellar a l’Església en els moments que vivim en este any que acabem de començar”.

Segons Cañizares, “este senyor molt important d’Espanya” va respondre que “siga Església” i “anuncie i testimonie a Jesucrist, en obres i paraules”, a fi de “construir un món nou amb homes i dones nous, amb mentalitat nova, una Espanya nova, que això canviarà el món “ja Espanya.

En este sentit, l’arquebisbe defensa que farien “molt bé tots els cristians valencians” a “aprofundir, revifar i enfortir el coneixement de Déu”. De la mateixa manera, insta els sacerdots a “afermar este coneixement a través de l’estudi assossegat” per “predicar a Déu amb paraules noves i vigoroses”.

“Centrar tota la nostra vida” en Deu

Cañizares assenyala que, per la seua banda, “enmig del silenci de Déu que lacera el nostre món i la nostra cultura”, farà “ressonar públicament” i “amb tots els mitjans” al seu abast la “paraula sobre Déu”, per demanar que “centrem tota la nostra vida en Ell, perquè en Ell hi ha la dita i la salvació”.

El cardenal “convida” a sacerdots i fidels a “escoltar al fons de l’ànima la crida de Déu”. “Si la pregunta ‘On és el teu Déu?’ que ens dirigeix ​​una cultura despullada de la fe i uns esdeveniments que ens omplen d’incertesa arriba a inquietar-nos massa, ¿no serà perquè parlem poc amb Déu?”, es pregunta, per cridar a resar” amb perseverança”.

Moments”urgents”

Amb tot, demana que el 2020, i davant “la conjuntura concreta que vivim a Espanya”, els cristians “aviven” la seua “vida de pregària”. “Poques vegades millor que pensar en la pregària, com al començament d’un any nou, i en estos precisos urgents moments en què se’ns obren tantes expectatives, s’amunteguen tantes necessitats, es posen davant nostre tantes inquietuds, patiments, goigs i esperances, i ens veiem com impulsats a alçar la vista cap a Déu en súplica esperançada”, afegeix.

Cañizares adverteix que “ni la renovació i enfortiment de l’Església, ni la renovació i edificació d’Espanya seran possibles si no preguem”. Per això, en la seua carta es posa “de genolls davant de tots” per demanar que a partir d’este dissabte i “en els dies successius mentre no s’aclarisca el futur incert” de país, “en totes les esglésies es pregue per Espanya, que s’eleven oracions especials per Espanya”.

Segons la seua opinió, “la situació és urgent i apressa”. Així, assegura que la seua “invitació a pregar” és el “missatge més essencial, sobretot en estos temps de secularització i d’eclipsi de Déu”. “És l’oració la garantia d’humanització del nostre món, de la nostra Espanya perquè és la garantia de la recuperació del que és humà i del bé comú que només en Déu troba el seu fonament i la seua veritat”, afegeix l’arquebisbe de València.

ValenciàEspañol