El Cardinal Cañizares presideix a Àvila la festa de la Transvertebració

El purpurado torna a la seua diòcesi per a celebrar el miracle de la santa en el monestir de l'Encarnació.

L’arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares, va presidir ahir en el monestir de l’Encarnació d’Àvila una missa amb motiu de la festivitat de la Transverberació de Santa Teresa de Jesús (Àvila, 1515 – Alba de Tormes, 1582) en la qual els feligresos van poder obtindre la indulgència plenària en ser el convent tempere jubilar l’any Jubilar Teresià que culminarà el 15 d’octubre pròxim.

La missa va ser oficiada pel cardenal Cañizares, que va ser bisbe d’Àvila entre 1992 i 1997 i que ha presidit la festivitat teresiana en els últims anys, i va tindre lloc en el monestir de l’Encarnació, regit per les Carmelites Descalces.

La festivitat de la Transverberació de Santa Teresa de Jesús només se celebra dins de la família del Carmel Teresià i en les diòcesis d’Àvila i Salamanca. Evoca una experiència mística que la santa va viure en el convent de l’Encarnació en 1560, quan va sentir que un àngel li traspassava el cor amb un dard, segons va escriure la mateixa Teresa de Jesús en el “Llibre de la Vida”.

L’eucaristia d’aquest diumenge ha sigut l’última del decenari de misses dedicat a la Transverberació del Cor de Santa Teresa de Jesús organitzat per les Carmelites Descalces en el monestir de l’Encarnació.

ValenciàEspañol