miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València demana la declaració del Cant de la Sibil·la com a BIC

L’Ajuntament de València aprovarà avui en junta de govern la moció presentada per Patrimoni Històric i Artístic, dependent de la regidora de Cultura, Gloria Tello, per a demanar la declaració del Cant de la Sibil·la com Bé d’Interés Cultural, com Ben Immaterial. Posteriorment, el Consistori es dirigirà a Cultura perquè inicie els tràmits de la declaració.

Segons certifica el Consell Valencià de Cultura en un informe de 28 de juny de 2016, el Cant de la Sibil·la “és un drama litúrgic, de cant gregorià originalment, que va tenir una gran difusió durant l’edat mitjana fins que el Concili de Trento va prohibir les manifestacions teatrals a l’interior dels temples”. S’interpretava sempre la vespra de la nit de Nadal i encara que inicialment es cantava en llatí, “a partir del segle XIII hi ha documentació que s’interpretava en llengües vulgars”.

L’àmbit d’este cant era la Corona d’Aragó, alguns estats de l’actual Itàlia, Castella i França, certifica el CVC. I en la catedral de València en concret s’interpretava ja l’any 1533, encara que a partir del segle XVII va ser perdent força i va ser prohibit després del Concili de Trento, per la qual cosa va ser desapareixent progressivament fins que en el segle XIX es van recuperar algunes partitures i es va fer la versió actual, que va tornar a la catedral de València l’any 2012 de la mà de Capella de Ministrers.

Últimas noticias

Contenido relacionado