Torreblanca treballa en un projecte d’agrocompostatge amb les canyes extretes del Prat

Autor: Jose Bravo
Publicitat

La Regidoria de Medi Ambient de Torreblanca està treballant en un projecte d’agrocompostatge amb les canyes extretes del Prat en els últims mesos, el qual pretén crear un nou compost útil per als agricultors del perímetre del parc.

PublicitatRovira  

La primera fase del projecte ha consistit a apilar i triturar les restes vegetals obtingudes de la neteja de les llacunes per barrejar-les amb fem, tasques que ja han finalitzat i que s’han dut a terme al propi parc mitjançant l’experimentació en composters.

Així mateix, el treball de camp donarà pas a la fase de recerca del compost obtingut per comprovar la seva viabilitat com a abonament. A més de l’Ajuntament de Torreblanca, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Fundació Global Nature, la Conselleria d’Agricultura, el IVIA i Infertosa estan col·laborant en aquesta recerca.

El regidor de Medi Ambient, Carlos Garcia, ha destacat que ‘esperem que els resultats obtinguts siguen positius, doncs això voldrà dir que hem trobat una excel·lent fórmula per aprofitar el canyís del Prat i que els agricultors podran abonar els seus horts amb compost ecològic’.

PublicitatJuega Limpio Orihuela