La capella del Sant Calze de la Catedral celebrara hui un concert nadalenc

Al concert es podràn escoltar obres de Bach, Händel, Purcell i CorelliA, pel Cabanilles Consort, dirigit per Pablo Márquez.

PublicitatAVL

El Cabanilles Consort, sota la direcció de l’organista de la catedral de València, Pablo Márquez, oferirà un concert nadalenc amb obres del repertori barroc europeu de cambra este divendres a les 19,30 hores, amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

El programa estarà integrat per una selecció de compositors de segles XVII i XVIII: la Sonata di Chiesa en Fa Major Op. 2 de l’italià Francesco Manfredini; dos chaconas: una del clavecinista francés Jacques Duphly i una altra del compositor anglés Henry Purcell; la sonata en si menor per a dos violins i sota continu Op. 2-1 de G.F. Händel, un extracte de l’Art de la fugida de Bach i el Concerto grosso Op. 6 núm. 8 “Fatto per la notte di Natale” d’Arcangelo Corelli.

PublicitatRovira  

Segons Márquez, “l’acústica i recolliment de la capella del Sant Calze la converteixen en un marc inigualable per a l’audició d’este repertori barroc de cambra”.

Cabanilles Consort

Format per instrumentistes i cantants especialitzats en la interpretació històricament informada, el Cabanilles Consort rep el nom del qual fora organista de la catedral de València entre els segles XVII i XVIII, Joan Cabanilles (1644-1712), un dels compositors prolífics de la història de la música espanyola.

Fundat per l’actual organista de la catedral de València, Pablo Márquez Caraballo, aquest grup se centra en el repertori dels segles XVII i XVIII, tant de l’àmbit nacional com europeu. Els seus principals integrants són Sergio Gil i Olga Montoya (violí barroc), Amparo Camps (violí i viola barroca), Carlos Montesinos (violoncel barroc), Alberto Jara (contrabaix), Atsuko Takano (orgue i continu) i Pablo Márquez (clavecín i direcció musical).

Tots ells s’han format en els conservatoris de Barcelona, Amsterdam, la Haia, Tolosa, Bremen, Ginebra, Brussel·les i Londres, i “han treballat amb els més destacats mestres en la interpretació amb instruments originals o còpies exactes, i seguint la tècnica i estil de cada època”, ha precisat.