La Capella del Sant Calze inaugura la seua nova il·luminació

Iberdrola ha inaugurat este matí la nova il·luminació de la Capella del Sant Calze de la Catedral de València, en un acte d’encesa en el qual han intervingut el president de l’empresa, Ignacio Sánchez Galán, i el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

“Volem seguir col·laborant per a conservar i mantenir el patrimoni de València perquè en esta terra estan una bona part de les arrels d’Iberdrola”, ha declarat Galà després de recordar la inversió de la seua empresa de 5.000 milions d’euros en infraestructures energètiques durant els últims anys.

Amb la instal·lació de 38 projectors LED en la capella, el president del grup energètic ha destacat el seu compromís cultural amb la ciutat amb “una de les accions més destacades” dins del seu pla d’il·luminació.

A més, ha insistit que entre totes les accions de l’entitat “cap té aquesta bellesa i, per descomptat, cap té el Sant Grial” com sí que ho conserva la Capella del Sant Calze, “un dels elements més atractius del patrimoni artístic de la ciutat”.

Així mateix, Galán ha assenyalat que “el treball s’ha realitzat aplicant les més modernes tecnologies i garantint la sostenibilitat de la instal·lació”, que permetrà reduir el consum elèctric “en més d’un 60%”.

D’altra banda, Antonio Cañizares també ha pres la paraula per a agrair a Iberdrola la seua col·laboració i ha conclòs l’acte amb un discurs sobre la llum: “És dia, és vida i és realitat”, ha declarat l’arquebisbe. EFE