La Guàrdia Civil deté a un captador del DAESH a Altea

El detingut desenvolupava la seua labor de radicalització gihadista principalment sobre joves a través d'internet.

Agents del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil, amb el suport de diverses unitats del cos i EUROPOL, van dur a terme dimecres passat 20 d’octubre la detenció a Altea d’un ciutadà marroquí per les seues presumptes activitats terroristes com radicalitzador i captador a favor del grup terrorista DAESH.

L’actuació conjunta ha permés detectar les activitats que esta persona exercia a través d’internet per a captar a joves i radicalitzar-los.

El detingut, un ciutadà d’origen marroquí nascut en 1970 i amb estada irregular a Espanya és un militant per pròpia vocació de l’organització terrorista Daesh. Dedicava gran part del seu temps a buscar, editar, comentar i difondre material propagandístic de l’organització terrorista.

L’activitat la desenvolupava sota l’adopció de contínues mesures de seguretat per a no ser detectat per les forces de seguretat, identificant possibles usuaris d’interés en les xarxes socials als qui redirigia posteriorment cap a aplicacions de missatgeria privada amb la finalitat d’aprofundir en els processos de radicalització i facilitar-los continguts digitals de la citada organització terrorista.CatalanSpanish