23:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Carcaixent celebra este diumenge la Festa de l’Autogovern

Este diumenge 12 de març, a les 12 hores, Carcaixent celebrarà la Festa de l’Autogovern, en commemoració del 441 aniversari de la concessió del privilegi d’Universitat l’11 de març de 1576 i de la independència de la ciutat d’Alzira. Com és habitual, tindrà lloc un acte institucional a l’Auditori de les Dominiques al qual està invitada a participar tota la població. L’acte estarà dividit en dues parts. La primera consistirà en un ple extraordinari en què l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, procedirà a la lectura d’un discurs institucional. Finalitzada esta part, se n’iniciarà una segona que comptarà amb la intervenció de Manuel Costa, veí de Carcaixent i tot un referent en el camp de la Botànica.

Este acte és la culminació de les jornades “Joves i Futur”, celebrades la setmana passada. Habitualment l’acte institucional de la Festa de l’Autogovern ha estat plantejat com un homenatge al passat; no obstant això, com que el 2016 es va dedicar de forma exhaustiva a celebrar el centenari del títol de ciutat, per a enguany es va considerar interessant canviar la perspectiva i donar-li una visió més orientada al futur i al talent. D’esta manera, continuant la línia de les jornades sobre talent jove de fer valdre la trajectòria de professionals de Carcaixent que han reeixit en diferents camps, en l’acte institucional es posarà en relleu la figura d’un talent ja consolidat com és el de Manuel Costa.

Manuel Costa, catedràtic de Botànica i professor emèrit de la Universitat de València, ha publicat nombrosos treballs d’investigació dedicats a l’estudi sobre els diferents ecosistemes de la flora i vegetació del territori valencià. A escala internacional, a més, ha participat en diverses campanyes botàniques realitzades a Europa, Estats Units, Canadà, Perú, Bolívia, Argentina, Xile, Veneçuela, l’estudi de la vegetació de l’Altiplà Andí, les costes de Xipre i Creta, entre molts altres.

Últimas noticias

Contenido relacionado