12:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Carcaixent presumeix del seu talent jove este cap de setmana

Per a este cap de setmana, des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Carcaixent s’han organitzat les jornades “Joves i Futur” amb l’objectiu de fer valdre el talent de joves carcaixentins que destaquen en camps tan diversos com l’art, la ciència, la gastronomia o l’esport. D’esta manera, amb estos joves, s’han programat per al dissabte 4 de març unes xarrades en format Ted Talks, breus intervencions sobre temes diversos a càrrec de professionals i experts de Carcaixent en els seus respectius camps. El dia abans, divendres 3, es representarà al Teatre Don Enrique l’obra “Capullos que vuelan” dirigida pel jove carcaixentí Lluís Mosquera.

Natxo Escandell, regidor de joventut, ha explicat que esta iniciativa naix de la inquietud de mostrar tot el talent que té Carcaixent entre la seua població jove “per a nosaltres era molt evident que Carcaixent disposa d’un fort potencial jove, ja que tenim un bon grapat de carcaixentins que estan destacant en camps molt diversos. És per això que vam considerar que podria ser molt interessant, per als joves i la societat en general, conèixer-los i interactuar amb ells per poder aprendre de les seues experiències.” A més, Naxo Escandell, també ha volgut recordar l’aposta de la seua àrea per oferir alternatives que vagen més enllà de l’oci “joventut ha de ser també aprenentatge, és per això que continuarem oferint opcions de formació atractives i útils perquè els nostres joves continuen demostrant-nos de tot el que són capaços”.

Les xarrades TED, que tindran lloc este dissabte 4 de març a les 11 hores en el Restaurant Ribera, tenen cada vegada més presència en l’entorn professional i s’han demostrat com una forma eficient de reflexionar i incorporar les idees de grans professionals per tal de millorar a nivell personal o professionalment. Així, s’ha volgut comptar amb la participació de diferents joves carcaixentins que han destacat en determinades matèries perquè expliquen la seua experiència professional. El dissabte es comptarà amb les intervencions de Lluís Mosquera, escriptor i dissenyador gràfic; Jesús Santandreu, arranjador i compositor; Clara Talens, doctora en ciència i tecnologia dels aliments; Àlex Vidal, cuiner; Adrián Palomares, ciclista professional i Mésquebarmans empresa de cocteleria formada per Ivan i Héctor Talens i Hilario Fombuena.

El dia abans, al Teatre D. Enrique, el carcaixentí Lluís Mosquera presentarà la seua obra “Capullos que vuelan”, una obra optimista i en clau d’humor que busca reflexionar sobre quins són els impediments de les persones a l’hora d’afrontar els obstacles per tal d’aconseguir els seus objectius. “Capullos que vuelan” ens presenta la història de Pau, un jove poeta que acaba de tornar al seu país després d’una estada infructuosa a l’estranger. Però no pretén rendir-se, està disposat a lluitar pel seu objectiu: vol triomfar en el món de la literatura, i tractarà de convèncer els seus companys de pis que adopten la seua actitud. Les entrades poden comprar-se en l’Àrea de Joventut, en Instanticket.es o en la mateixa taquilla del teatre una hora abans del començament de l’espectacle.

Estes jornades s’integren en la programació de la festivitat de l’11 de març, Festa de l’Autogovern de Carcaixent, on es commemora la independència d’Alzira. Habitualment este acte ha estat sempre plantejat com un homenatge al passat, no obstant això, com el 2016 es va dedicar de forma exhaustiva a celebrar el centenari del títol de ciutat, per al present any s’ha considerat interessant canviar la perspectiva i donar-li una visió més orientada al futur i al talent. Així, a banda de les jornades sobre talent jove, per al pròxim 12 de març en el marc de l’acte institucional de l’Autogovern, es passarà de la divulgació del talent emergent al talent consolidat de Manuel Costa, carcaixentí que atresora un destacat treball en el camp de la Botànica i que acostarà aspectes sobre el paisatge i l’entorn natural de Carcaixent.

Últimas noticias

Contenido relacionado