Cinc persones implicades en més de 25 robatoris en cases de camp de Carcaixent i Vilanova

En el marc de l'operació “CLANVILA” realitzada per la Guàrdia Civil de Carcaixent s'ha detingut a quatre persones i investigat a una cinquena com a presumptes autors de delictes continuats de robatori amb força, encobriment i pertinença a organització criminal

La Guàrdia Civil dins dels serveis establits de forma permanent, en el marc del pla d’actuacions per a la prevenció de robatoris amb força en cases de camp ha detingut a quatre persones i investigat a una cinquena, per la seua implicació en més de 25 robatoris a Carcaixent i Vilanova de Castelló.

La Guàrdia Civil de Carcaixent inicie l’operació “CLANVILA” a fi de poder identificar i detindre a l’autor o autors de fets delictius ocorreguts en cases de camp d’estes poblacions.
Fruit de les gestions realitzades pels responsables d’este operatiu es va aconseguir esclarir aquests fets i conducta contra els presumptes autors.

Fase d’Explotació
La fase d’explotació d’esta operació ha culminat amb la detenció de quatre persones i investigació d’una cinquena, dues dones i tres homes de nacionalitats espanyola i senegalesa i d’edats compreses entre els 25 i 55 anys.
estes persones se’ls atribueixen els delictes d’encobriment, continuant de robatori amb força i pertinença a organització criminal.

Modus operandi
Els robatoris eren comesos principalment a la nit i mitjançant ‘el escalo‘ o el tall de la tanca perimetral accedien fins als habitatges, i després forçant la porta d’entrada o les reixes de les finestres s’introduïen en el seu interior i sostreien els efectes de valor.
Més de 25 robatoris esclarits Els agents fins al moment han aconseguit resoldre més de 25 robatoris ocorreguts en les localitats de Vilanova de Castelló i Carcaixent.

Més de 500 objectes recuperats
Gràcies a la labor d’investigació s’han pogut recuperar en els tres registres realitzats més de 500 objectes d’origen il·lícit.
A causa de la gran quantitat de pertinences recuperades procedents de diversos robatoris, existeix una exposició d’aquests efectes en la Caserna de Carcaixent amb la finalitat de ser reconeguts pels legítims propietaris.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de primera instància núm. 2 d’Alzira.

Publicitat