22 C
Valencia

Càritas i el Villareal CF reparteixen cada setmana 1.500 racions de menjar

El club de futbol de la ciutat, en col·laboració amb la fundació Carlos Bacca, prepara 200 racions per a famílies i persones en necessitat.

- Publicitat -AVL

Al matí un voluntari de Càritas interparroquial de Vila-real va a l’estadi de la Ceràmica. El club de futbol de la ciutat, en col·laboració amb la fundació Carlos Bacca, prepara 200 racions per a famílies i persones en necessitat. Una vegada carregada la furgoneta, s’emporta als locals per a preparar els lots a partir de les cinc de la vesprada. “Però si ja hi ha gent a les tres i mitja, li ho donem per a evitar aglomeracions perquè estem desbordats”, explica Carmen Miralles, Directora de la Càritas Interparroquial. A la setmana es reparteixen 1.500 menjars.

El repartiment es fa els dilluns, dimecres i divendres. En estes setmanes s’ha multiplicat el nombre d’ajudes rebudes: es passat de 4 a 20 famílies i 30 a 60 persones soles. “Hui mateix tenim sis casos més”, explicava Carmen Miralles a primera hora del matí del divendres 24. Les peticions arriben de serveis socials, de Creu Roja, de contactes personals, i d’antics participants de Càritas que havien aconseguit encarrilar la seua vida, però que ara s’han vist obligats a recórrer de nou a l’assistència.

Alguns dels casos més dramàtics són els que venen per primera vegada. “Vaig trobar en el contestador la crida d’una dona. Ella i el seu espòs s’han vist afectats per un ERTO. No rebran cap ajuda fins a juny i tenen dos fills”, exposa la directora de la Càritas interparroquial. Reconeix que a moltes persones la vergonya les paralitza, i per això també s’emporta menjar a les cases, com a una altra família que vivien de l’artesania que venien en fires i que ara s’han quedat sense mitjans, o l’home que viuen en un ‘maset’ sense aigua ni llum.

Carmen Miralles admet que la situació s’està complicant molt pel nombre de demandes i per la fragilitat dels voluntaris que són molt majors. Per això es felicita de la resposta que s’ha donat en aquest moment excepcional a les crides de col·laboració: “De l’Arxiprestal de Sant Jaume es van presentar sis dones joves i molt eficaces per a preparar els lots cada matí. Els estem molt agraïdes”, declara amb l’esperança que experiències com esta ajuden a rejovenir el voluntariat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià